A Haladás elintézte az Újpestet legyőző doneckieket

Vágólapra másolva!
2011.06.26. 20:25
null
Sipos Norbert két gólban is benne volt a Metalurh ellen (Fotó: Veres Viktor – archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás 3–0-ra megverte az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyolcadik helyén záró Metalurh Donecket a két együttes ausztriai felkészülési mérkőzésén. A ZTE Sármelléken nyert 14–0-ra.

Néhány nappal ezelőtt az Újpest nem járt sikerrel Tarcsafürdőn a Metalurh Doneck ellen: a több a felkészülést éppen csak elkezdő játékossal felálló lila-fehérek 2–0-ra elveszítették a találkozót.

A Haladásnak azonban sikerült nyernie: 3–0-ra diadalmaskodott az ukrán liga nyolcadik helyezettje ellen.

Az első félidőben az ukrán csapat jobban járatta a labdát, de nem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani. A második félidőben aztán a 75. percben Simon Attila fejelt gólt Sipos Norbert szöglete után, majd öt perccel később az előbb még gólpasszt adó középpályás megpattanó lövése került a Metalurh kapujába. A végeredményt Ugrai Roland állította be szabadrúgásból a 85. percben.

A Zalaegerszeg 14–0-ra nyerte meg a Sármellék elleni felkészülési mérkőzést. Csank János csapatának legeredményesebbje Rajcomar volt, aki öt gólt szerzett, míg Ahmet Delic háromszor, Alekszandar Stanisavljevic pedig kétszer talált be. Rajtuk kívül Varga Róbert, Szalai Tamás, Rados Bulatovic és Csordás Szabolcs is hozzájárult a sikerhez.

A sármelléki találkozóra mintegy hatszáz helyi szurkoló volt kíváncsi a ZTE honlapja szerint.

A HALADÁS PRÓBAJÁTÉKOSA NEM VOLT MEGGYŐZŐ

A Haladás hivatalos honlapjának beszámolója szerint a horvát próbajátékos, Gordan Vuk is pályára lépett a szombathelyieknél a Metalurh ellen, de „nem nyújtott meggyőző teljesítményt".

 

Aczél Zoltán, a Haladás vezetőedzője szerint teljesen eltérő volt a két félidő játékának képe, mivel a rivális a szünetben sort cserélt.

 

„Érdekes volt a mai meccs, mert a két félidőben két különböző erősségű csapattal találtuk szembe magunkat. A Doneck négy hete edzőtáborozik, lassan kezdődik a bajnokság náluk. Ezért volt az, hogy noha az első félidőben eleve a védekezést akartuk gyakorolni, nagyon keveset mozogtunk. Két hete edzünk, most a legnehezebb a játékosaimnak. A második félidőben az ellenfél sort cserél, mi pedig késleltetve váltottunk. A már említett dolgok ismeretében fontos, ám nem túlértékelendő győzelmet arattunk" – mondta Aczél Zoltán a Haladás honlapjának.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
HALADÁS–METALURH DONECK (ukrán) 3–0 (0–0)
Tarcsafürdő (Ausztria), 200 néző.
HALADÁS: Rózsa – Schimmer (Farkas, 80.), Guzmics (Jagodics M., 70.), Nagy II. G., Tóth P. (Devecseri, 60. –Sluka (Ugrai, 75.), Búrány (Sipos, 60.), Rajos (Iszlai, a szünetben), Halmosi (Kovács I., 70.) – Vuk (Irhás, a szünetben), Kenesei (Simon A., 60.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
G: Simon A. (75.), Sipos N. (80.), Ugrai (85.)
SÁRMELLÉK–ZTE FC 0–14
Sármellék, 600 néző.
ZTE: Jahic – Kocsárdi, Bulatovic, Nánási, Varga R. – Szalai, Kamber, Hervás, Barna – Rajcomar, Delic. Csereként pályára lépett: Novakovics, Cebara, Miloszavljevics, Stanisavljevic, Turcsik, Csordás Sz. Vezetőedző: Csank János
G: Rajcomar (5), Delic (3), Stanisavljevic (2), Varga, Szalai, Bulatovic, Csordás
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik