A Haladás döntetlent játszott a Fradival, és negyeddöntős

Vágólapra másolva!
2011.02.16. 14:56
Címkék
A Haladás labdarúgócsapata jutott be utolsóként a Ligakupa negyeddöntőjébe, miután a C-csoport utolsó, őszről elhalasztott mérkőzésén hazai pályán döntetlent játszott a Ferencvárossal. A szombathelyiek ellenfele a négy közé jutásért vívandó párharcban a Győri ETO FC lesz.

Aczél Zoltán nem lehetett teljesen boldog a továbbjutással (Fotó: Szabó Miklós – NS-archív)
Aczél Zoltán nem lehetett teljesen boldog a továbbjutással (Fotó: Szabó Miklós – NS-archív)
Aczél Zoltán nem lehetett teljesen boldog a továbbjutással (Fotó: Szabó Miklós– NS-archív)
Aczél Zoltán nem lehetett teljesen boldog a továbbjutással (Fotó: Szabó Miklós – NS-archív)
Aczél Zoltán nem lehetett teljesen boldog a továbbjutással (Fotó: Szabó Miklós – NS-archív)

A Haladás az első, míg a vendégek a Lipcsei Péter által irányított második csapattal léptek pályára a találkozón, amelynek – ha úgy vesszük, és miért ne vennék úgy – még tétje is volt. A Haladás mögött kétpontos hátrányban álló ferencvárosiak ugyanis győzelmükkel továbbléphettek volna. A szakvezetés azonban nem preferálta a lehetőséget, igaz, már ősszel is a fiatalok kaptak a sorozatban szerepet. Eközben a horvátországi edzőtáborból hazatérő ferencvárosi első keret felkészülési mérkőzést kötött le magának...

A találkozóhoz szervesen kapcsolódik, hogy a Haladás az Illés Akadémia műfüves pályáján fogadta a fővárosiakat – miután a Rohonci úti stadion gyepszőnyegét játékra alkalmatlannak ítélték –, így viszont biztonsági okokból a rendőrség csak zárt kapus mérkőzés megrendezésére adott engedélyt.

Az erős ködben lejátszott összecsapás első félideje kiegyenlített játékot hozott. A vendégek szögletek után veszélyeztettek – öt sarokrúgást végeztek el –, a hazai kaput viszont csak egyszer vették célba, és egyszer sem találták el. Ellenben a szombathelyiek négyszer is pontosan céloztak, bár csak egy gólt szereztek. Viszont annál szebbet...

A 43. percben Branislav Fodrek robogott el a jobb szélen – buktatni, visszahúzni, lerántani sem sikerült őt –, majd a kapu elé adott, ahol a hosszú oldalon Tóth Péter érkezett. A szombathelyi középpályás középre kanalazta a labdát, ahol a villámgyors kontrát kísérő és üresben érkező Sipos Norbert látványos mozdulattal a bal felsőbe sarkazott (1–0).

A szünet után változatlanul nyílt volt a küzdelem, ám mindkét kapu előtt csak kisebb helyzetek alakultak ki, bár a vendégek ziccert is hibáztak. A legjobbjaival felálló Haladás nem igazán tudta érvényre juttatni erőfölényét a másodosztályban szereplő Ferencváros II-vel szemben, amely a hajrában büntetőből döntetlenre mentette a mérkőzést. A 93. percben egy kezezés után ítélt tizenegyest a játékvezető, amelyet Pölöskey Péter váltott gólra (1–1).

Mindkét csapat veretlenül zárta a csoportkört, de csak a szombathelyiek maradtak állva.

LIGAKUPA, C-CSOPORT, 4. FORDULÓ (ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS)
HALADÁS–FERENCVÁROS 1–1 (1–0)
Szombathely, Illés Béla Futball Akadémia, zárt kapus meccs. V: Szilasi
Haladás: Rózsa – Csontos (Simon Á., a szünetben), Guzmics (Lengyel, a 70. percben), Korolovszky, Tóth P. – Nagy I. G. (Lattenstein, a 78. percben), Oross (Devecseri, a 88. percben), Rajos, Sipos – Kenesei, Fodrek (Irhás, a szünetben). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Ferencváros: Jova – Tóth A., Fülöp, Vattai, Sváb – Papp (Tóbiás 70. p.), Antal, Peszmeg, Vass, Szabó L. (Gyürki 70. p.) – Pölöskey. Edző: Lipcsei Péter
G: Sipos N. (43.), ill. Pölöskey P. (93. – 11-esből)

 

REAKCIÓK (forrás: haladasfc.nyugat.hu)
Aczél Zoltán, a Haladás vezetőedzője: – Jó, hogy messze van még a bajnoki rajt. Elég kiábrándító foci volt. Látszott, hogy volt egy-két hiányzónk, és hogy megbomlott az alapcsapat. Ettől függetlenül gratulálok a fiúknak a továbbjutáshoz!
Lipcsei Péter, a Ferencváros edzője: – Maximálisan elégedett vagyok a srácokkal. A Haladás a legerősebb, NB I-es csapatával állt fel, ezzel szemben mi az NB II-es keretünkkel, melyben három ’93-as születésű labdarúgót is bevetettem. Teljesen megérdemelten jutott tovább a Haladás, de még egyszer mondom, büszke vagyok játékosaimra.

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Szombathelyi Haladás4226–48
2. Ferencvárosi TC4135–36
3. Lombard Pápa Termál FC4135–91
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK, 2011. 02. 19.
ZTE FC–BFC Siófok
Videoton FC–Paksi FC
Győri ETO FC–Szombathelyi Haladás
Debreceni VSC–Kecskeméti TE
VISSZAVÁGÓK, 2011. 03. 09.
BFC Siófok–ZTE FC
Paksi FC–Videoton FC
Szombathelyi Haladás–Győri ETO FC
Kecskeméti TE–Debreceni VSC
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik