A Győr 67 percig emberhátrányban is jobb volt a Paksnál

Vágólapra másolva!
2012.11.27. 16:55
null
Az első mérkőzésen duplázó Dudás ma is betalált (Fotó: Veres Viktor, NS-archív)
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a 23. perctől kezdve emberhátrányban futballozó Győri ETO 3–2-re idegenben is legyőzte az MVM Paksot, így 7–2-es összesítéssel jutott be a negyeddöntőbe.

 

Az odavágón a győriek hazai pályán 4–0-ra nyertek, így a keddi visszavágó előtt a lényegi kérdések nagyjából már eldőltek.

Óriási potya góllal kezdődött a mérkőzés, Kronaveter 25 méterről, balról lőtt kapura, a hazaiak kapusa, Kovács pedig bevédte a labdát (0–1).

Nem sokkal később hiába került Andrics is nagy helyzetbe (az ötös jobb sarkáról csúnyán eltörte a labdát), a 20. percben már 1–1-et mutatott az eredményjelző: egy, a kaputól 20 méterre, középről megítélt szabadrúgás mögé Simon Attila állt, és parádésan a kapu bal oldalába tekert (1–1).

Sőt, a 23. percben már gól- és emberelőnyben voltak a hazaiak! Simont borította fel Djordjevics a 16-oson belül, amiért a Paks tizenegyest, a vendégek védője piros lapot kapott, a megítélt büntetőt pedig a sértett nagyon magabiztosan a jobb felsőbe vágta (2–1).

Fél óra játékot követően Hahn távoli lövései veszélyeztették a vendégek kapuját, még mielőtt azonban elkezdhettek volna túlzottan bizakodni a hazaiak, a félidő hajrájában Dudás becsúszó szerelését kellett védenie Kovácsnak, majd az esetet követő bal oldali szöglet után borzalmasan helyezkedtek a paksiak, Kronaveter pedig 5 méterről, senkitől nem zavartatva fejelhetett a hálóba (2–2).

A második játékrész elején ráadásul visszavehette volna a vezetést a tíz emberrel játszó Győr: Dudás került ziccerbe, ám 14 méterről, csúnyán a bal alsó mellé pörgetett, majd pillanatokkal később ismét ő került nagy helyzetbe, de Kovács kezébe lőtt.

A 69. percben Andrics ezúttal valamivel távolabbról vágta a léc fölé a labdát, majd a másik kapu előtt Feil lövése kerülte el jócskán a jobb alsót.

A hajrában aztán mégiscsak megszerezte a harmadik gólt a Győr: Svec földről felpattanó fejesét ugyan még védte Kovács, a 80. minutumban azonban Dudás a következő ziccerét nem hagyta ki, 14 méterről, kissé balról kilőtte a bal alsót (2–3).

A Paksnak volt még egy óriási egyenlítési lehetősége, Tököli harcolt ki tizenegyest, de Simon panenkás tizenegyesét könnyedén fogta az állva maradó Molnár, így nem jött össze a csatárnak a mesterhármas, ahogyan csapatának sem az egalizálás. A győriek végül közel 70 percig emberhátrányban játszva is nyertek, és magabiztosan jutottak a nyolc közé.

Érdekesség, hogy a bajnokságban a legutóbbi három forduló mindegyikében kapott egy tizenegyest a Paks, és mind a hármat kihagyta (sorrendben Vayer, Simon és Heffler Tibor), így ez a mostani rövid idő alatt már a negyedik rontott büntető volt a csapat részéről...

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MVM PAKS–GYŐRI ETO 2–3 (2–2)
Paks, 200 néző. Vezette: Iványi Z. (Szpisják, Medovarszki)
PAKS: Kovács A. – Bagó, Éger (Pintér N., 58.), Berkó, Csehi (Tököli, 75.) – Hahn J., Sipeki (Fiola, a szünetben), Mészáros I., Vayer – Simon A., Feil. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
ETO: Molnár P. – Svec, Djordjevics, Lang, Dinjar – Kronaveter, Pátkai (Németh L., 75.), Trajkovics (Strestík, 61.) – Andrics, Dudás, Nicorec (Takács Á., 33.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Kronaveter (0–1) a 8., Simon A. (1–1) a 20., Simon A. (2–1) a 22., Kronaveter (2–2) a 45., Dudás (2–3) a 80. percben
Kiállítva: Djordjevics (Simon Attilát buktatta a 16-oson belül) a 22. percben
Továbbjutott: a Győri ETO 7–2-es összesítéssel.
MESTERMÉRLEG
Tomiszlav Szivics: – A négy nullás győri vereség után sok reményünk nem lehetett, így több fiatal játékosnak is lehetőséget adhattam. Jól teljesítettek, néhányan bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.
Pintér Attila: – A kiállítással magunknak tettünk nehézzé a találkozót, de a játékosok mindent elkövettek a győzelemért, s ez döntött.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik