A Fradinál már van fizetés, vannak új játékosok is, de Heinz távozna

2011.06.15. 08:55
null
Marek Heinz is megkapta a fizetését, így a következő szezonban is a Fradinál maradhat <br />(Fotó: Szabó Miklós– archív)
Címkék
Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a Ferencváros vezetői információink szerint megállapodtak a holland védővel, Mark Ottennel, míg a legfrissebb hírek szerint a boszniai szerb Alekszandar Jovanovics is a zöld-fehéreknél folytatja, Marek Heinz azonban hiába csatlakozott a csapathoz, a jelek szerint mégis távozik.

A Ferencváros legújabb játékosa a boszniai szerb Alekszandar Jovanovics, 25 éves szélső középpályás, aki legutóbb a szerb élvonalbeli Hajduk Kula tagja volt – ő információink szerint kedden délután két évre írt alá a Fradihoz.

A szerb élvonal 13. helyén végzett Kulában Jovanovics 27 bajnokin lépett pályára a legutóbbi szezonban, két gólt szerzett és két gólpasszt adott.

Biztosra vehető a kaposvári Grúz Tamás szerződtetése is, míg a holland Mark Ottennel egyelőre szóban állapodtak meg a zöld-fehérek.

Fontos hír a csapattal kapcsolatban, hogy a vezetőség kifizette a játékosoknak az elmaradt járandóságukat.

„Az elmaradt járandóságot szerdán mindegyik játékosnak kifizetjük – mondta a Nemzeti Sportnak Orosz Pál, a klub vezérigazgatója. – Megígértük, szerencsére tudjuk tartani az ígéretünket."

Ettől még alaposan átalakulhat a Ferencváros játékoskerete, a fent említett érkezők mellett ugyanis biztosan lesznek távozók is.

André Schembri menedzsere, Alexander Röder a Nemzeti Sport Online-nak mondta el, hogy a máltai csatár nem tér vissza az Üllői útra, és valószínűleg honfitársa, a kapus Justin Haber sem marad, akinek szintén lejár a szerződése.

„Pillanatnyilag nincs velünk, nem edz. Májusban tettünk neki ajánlatot, amire egyelőre nem jött válasz. Felkészültünk arra az eshetőségre, hogy marad, de arra is, hogy nem, ebben a helyzetben nem tehetünk más" – mondta Haberről Prukner László, a Ferencváros szakmai igazgatója.

A jelek szerint szintén távozik a cseh Marek Heinz, aki a héten ugyan visszatért a csapathoz, de az ftcnews.com-nak elmondta, nem marad az Üllői úton. Úgy tudjuk, a támadó csak a fizetése miatt tért vissza Magyarországra.

„Sok mendemonda volt velem kapcsolatban az utóbbi időkben. Szeretnék mindenkit megnyugtatni, minden rendben van velem és a családommal kapcsolatban. Mentálisan nagyon elfáradtam az elmúlt egy évben, ma éjjel is csak három órát aludtam. Nagyon megszerettem a Fradit és a szurkolókat is, jól éreztem itt magam, minden rendben volt, az anyagiak is rendeződtek, ennek ellenére visszatérek Csehországba, az Olomouchoz. Köszönök mindent a szurkolóknak és a Ferencvárosnak!" – nyilatkozta Marek Heinz, akinek profi pályafutása éppen az Olomoucban kezdődött.

A holland Mark Ottenről Prukner László azt mondta, mindkét fél kinyilvánította együttműködési szándékát.

„Több mint ötven alkalommal szerepelt a holland utánpótlás-válogatottakban – mondta a szakvezető. – Játszott a NEC és az Excelsior csapatában, szerintem hasznos lehet a huszonhat esztendős futballista."

A Fradi – ahogy arról már beszámoltunk – teszteli a brazil Felipe Almeida Felixet. Az 1985-ös születésű futballista hazájában kisebb csapatokban játszott, majd az orosz Szpartak Nalcsik igazolta le és adta kölcsön az azeri FK Bakinak. Ebben a klubban 2009 őszén két gólt szerzett a litván Ekranas elleni Bajnokok Ligája-selejtező második körében, ezzel az azerbajdzsániak jutottak tovább, de a bolgár Levszki megállította Felipééket – a szófiaiak aztán a Debrecennel találkoztak.

„Egyelőre lépcsőzni láttam – nyilatkozta a 195 centi magas támadóról Prukner László. – A napokban megnézzük, mennyire tud futballozni.”

A csapat korábbi légiósai közül Liban Abdi, Andrezinho, Marko Ranilovic, Szrdjan Sztanics és Djordje Tutorics a Ferencvárossal edz, nekik érvényes szerződésük van.

„Andrezinho sokat volt sérült, most jól van, kíváncsiak vagyunk, hogy bírja a terhelést – fogalmazott Prukner László. – Liban Abdi e-mailben jelezte, hogy családi okok miatt késik néhány napot, így nem ért váratlanul, hogy csak a múlt csütörtökön érkezett meg.”

Arra, hogy a korábban már beharangozott radikális fizetéscsökkentések kire miként hatnak, a szakmai igazgató azt felelte, a közeli jövőben derül ki, hogyan reagálnak az érintettek. A tavaszi szezon végén rejtélyesen eltűnő, állítólag Görögországban próbajátékon részt vevő Emil Miljkovicra nem számít a szakmai stáb, őt jutányos áron elengedik a zöld-fehérek. Szerdán érkezik meg Argentínából Héctor Morales, akinek az ügynöke jelezte, elfogadják azokat a feltételeket, amelyeket a klub kínált a közös munka folytatása esetén.

JÖTTEK–MENTEK
Érkezett: Fitos László (Szolnoki MÁV, kölcsönből vissza), Kulcsár Dávid (Vasas, kölcsönből vissza), Grúz Tamás (Kaposvári Rákóczi FC), Alekszandar Jovanovics (szerb, Hajduk Kula – Szerbia), Mark Otten (holland, NEC – Hollandia)
Távozott: Dragóner Attila (visszavonult), André Schembri (máltai, ?), Justin Haber (máltai, ?), Marek Heinz (cseh, Sigma Olomouc – Csehország)
Akivel tárgyalnak: Heffler Norbert (Lombard Pápa), Kovács János (Hereford United – Anglia), Lázok János (Vasas), Oláh Lóránt (Kaposvári Rákóczi FC), Szatmári Lóránd (Reggina), Tischler Patrik (MTK Budapest), Tímár Krisztián (Plymouth – Anglia)

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek