„A Fradi neve még jól cseng Brazíliában” - fiatalokat néztek

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2014.11.25. 13:10
null
U17-es Vasco–Flu derbi – úgy tudjuk, ezt a meccset is megtekintette Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója <br />(Fotó: fluminense.com.br)
A Ferencváros labdarúgócsapata már az elmúlt években is nagy hangsúlyt fektetett a nemzetközi kapcsolatok építésére. Partneri kapcsolatot ápol a marokkói Radzsa Casablancával, az olasz Lazióval, az angol Norwich Cityvel és a kolozsvári CFR-rel is. Legutóbb arról írtunk, hogy a skandináv és az észak-európai piacokon is szétnéz a klub. Ezekben a napokban pedig Brazíliában tartózkodik az FTC Zrt. labdarúgócsapatának vezérigazgatója, Orosz Pál. Az utazást szervező Varga Norbert menedzsert arról kérdeztük, mi keresnivalója lehet egy magyar klubnak a dél-amerikai országban.

 

„Kilenc meccsen voltunk, köztük brazil élvonalbeli találkozókon, U15-ös és U17-es bajnokikon. Találkoztunk többek között klubok képviselőivel is. A Ferencváros neve ugyanis még mindig jól cseng Brazíliában” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Varga Norbert.

„A brazil klubok abszolút nyitottak, készek a tárgyalásokra, együttműködésre. Arról most még túl korai beszélni, hogy ezek a kezdődő kapcsolatok hová futhatnak ki, és amúgy is a klub kompetenciája ezekről nyilatkozni” – folytatta a FIFA-licences menedzser, aki szerint a Fradi jó példával szolgálhat más magyar klubok számára is.

„Brazíliában jó kapcsolataim vannak, amivel a Ferencváros élni kíván, de a lehetőség más magyar klub számára is adott” – fogalmazott Varga.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a brazil futballról köztudomású, ha Amazonast nem is, de legalábbis Dunát lehet rekeszteni a tehetséges labdarúgó-palántákkal. Ezen fiatalok jelentős része a brazil élvonalba ugyan még nem robbant be, de a magyar NB I-ben erősítést jelenthetne. Jó példa erre Somália esete, aki 2011-ben, 23 évesen a Bangutól tulajdonképpen az ismeretlenségből érkezve került a Fradihoz, amelynél azóta is fontos láncszemnek számít.

Kíváncsian várjuk, lesz-e folytatás, érkezhetnek-e a közeljövőben Brazíliából az NB I-be tehetséges fiatalok.

Múlt héten a Blikk tette közzé ezt a képet Orosz Pál brazíliai látogatásáról – meccsnézés az Estádio São Januárióban (Fotó: blikk.hu)
Múlt héten a Blikk tette közzé ezt a képet Orosz Pál brazíliai látogatásáról – meccsnézés az Estádio São Januárióban (Fotó: blikk.hu)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik