A Fradi horvát, a Vidi szerb csapatot vert meg

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2011.02.07. 18:28
null
A Fradi kemény meccsen győzött (Fotó: ftc.hu)
A Ferencváros, a Videoton és az MTK is nemzetközi felkészülési mérkőzést játszott ma délután: a kék-fehérek az első és a második számú csapatukkal is pályára léptek – a romániai Gaz Metan Medias és a szlovák FK Senica elleni találkozót is elveszítették. A Fradi legyőzte a Slaven Belupót, míg a fehérváriak a szerb FK Indjija ellen nyertek.

SLAVEN BELUPO–FERENCVÁROS 0–1

A Ferencváros 1–0-ra megverte a horvát élvonal kilencedik helyén álló Slaven Belupót a két együttes pulai felkészülési mérkőzésén.

A találkozó egyetlen gólját Emil Miljkovic szerezte a 70. percben, miután Csizmadia Csaba szabadrúgása után a horvát együttes kapusa csak kiütni tudta a labdát, amelyet a Fradi bosnyák támadója a kapuba lőtt.

A máltai válogatottal szereplő André Schembri és a betegsége miatt hiányzó Marek Heinz nélkül játszó zöld-fehérek már az első félidőben megszerezhették volna a vezetést a kemény mérkőzésen: Rósa Dénes sarkazása azonban a kapu mellé ment.

A második félidő elején a Slaven uralta a játékot, de az FTC átvette az irányítást, és vezetést szerzett. Miljkovic a hajrában is a kapuba talált, de a bíró les címén nem adta meg a gólt.

VIDEOTON–FK INDJIJA 2–1

A Videoton 2–1-re megverte a szerb élvonal újoncát, az FK Indjiját a két csapat spanyolországi felkészülési mérkőzésén.

A fehérváriak már az első félidőben kétgólos előnyhöz jutottak Nemanja Nikolics és André Alves találatával.

A szerb csapat kapuját Dragoszlav Polekszics védte, a Debrecen eltiltását töltő montenegrói légiósának, Vukasin Polekszicsnek a bátyja.

MTK–GAZ METAN MEDIAS 2–3

Az MTK 3–2-re kikapott a romániai Gaz Metan Mediastól. A magyar csapat a 25. percben hátrányba került egy szögeletet követően a román élvonalban az ötödik helyen álló együttes ellen, ám tíz perccel később Pál András beadását Tischler Patrik fejelte az ellenfél kapujába.

A szünet előtt több helyzete is volt a kék-fehéreknek, de nem sikerült betalálni, majd a második félidőben ismét a romániai együttes került előnybe egy kavarodás után szerzett góllal.

Az egyenlítés azonban ezúttal sem váratott sokat magára: az előbb gólpasszt adó Pál Kanta József passza után volt eredményes.

A hajrában azonban a Gaz Metan Medias egy megpattanó lövéssel megszerezte a győztes gólt.

MTK II–FK SENICA 1–2

Az MTK II nem sokkal az első csapat meccse után a szlovák FK Senica elleni felkészülési mérkőzést is elveszítette a törökországi edzőtáborban.

A gól nélküli első félidőt követően a második játékrész elején szögletből szerzett vezetést a meccset uraló Senica, majd a 80. percben ismét eredményesek voltak a szlovákok.

Az utolsó pillanatokban Molnár Marcell szépített, miután Könyves Norbert beadását fejelte a Senica kapujába.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
NK SLAVEN BELUPO (horvát)–FERENCVÁROS 0–1 (0–0)
FTC: Ranilovic – Csizmadia, Tutorics, Rodenbücher, Junior – Sosa, Rósa, Józsi, Sztanics – Morales, Miljkovic. Játszott még: Mester T., Birge, Hassan
G: Miljkovic
VIDEOTON–FK INDJIJA (szerb) 2–1 (2–0)
VIDEOTON: Bozsovics (Tujvel) – Milanovics, Farkas, Vaskó (Izing), Andjics (Szolnoki) – Nagy (Gosztonyi), Vasziljevics (Hidvégi), Sándor (Djordjic), Szakály D. (Polonkai) – Nikolics (Vujovics), Alves (Lencse)
G: Nikolics, Alves
MTK–GAZ METAN MEDIAS (romániai) 2–3 (1–1)
MTK: Szatmári – Vukadinovics, Szekeres, Sütő, Vadnai – Vukmir, Pátkai (Ladányi, a szünetben), Kanta – Pál A., Tischler (Eppel, a szünetben), Frank
G: Tischler, Pál A.
MTK II–FK SENICA (szlovák) 1–2 (0–0)
MTK: Groppioni – Hajdú, Kelemen (Kálnoki), Theissen, Zámbó – Macura, Gál, Szabó Á. (Kornis) – Molnár M., Urbán G. (Könyves), Skriba (Kákonyi).
G: Molnár M.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik