HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.06.02 14:33 Frissítve: 2015.03.29 01:27

Prukner László lett a Fradi új vezetőedzője!

Immár hivatalos, hogy Prukner László irányítja a jövőben a Ferencváros Soproni Ligában szereplő labdarúgócsapatát. A fővárosi zöld-fehér klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Kaposvártól távozó szakember lesz Craig Short utódja, és három évre ír alá.

HIRDETÉS

 

Prukner László hasonlóra cseréli zöld-fehér sálját (Fotó: Meggyesi Bálint – archív)
Prukner László hasonlóra cseréli zöld-fehér sálját (Fotó: Meggyesi Bálint – archív)

Eldőlt, hogy a 49 éves Prukner László lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, a szakember pénteken írja alá hároméves szerződését a fővárosi klubnál. A hírről a 100%Fradi számolt be, a klub hivatalos honlapján bejelentették, hogy a Kaposvárról távozó szakember veszi át Craig Short helyét.

„Sikeresen egyeztettünk Prukner Lászlóval, szóban megállapodtunk egymással, pénteken be is mutatjuk őt hivatalosan – mondta Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója a 100%Fradinak. – Prukner László éveken át remekül dolgozott Kaposváron, most igazi kihívást jelenthet számára a ferencvárosi munka, én pedig annak is örülök, hogy az előzetes terveknek megfelelően a szakmai munka magyar szakember kezébe kerül."

Prukner eddig 179 bajnoki mérkőzésen ült az élvonalban a kispadon, az NB I-ben hat teljes szezont húzott le a Kaposvár vezetőedzőjeként, miután 2004 nyarán feljuttatta a Rákóczit a második vonalból az első osztályba (a 2007–2008-as bajnokságban az FC Sopron megszűnése miatt ténylegesen csak 29 mérkőzést játszottak a csapatok, a Sopron ellen esedékes tavaszi találkozó három pontját játék nélkül kapták meg – mivel nem volt meccs, nem ült senki a kispadon, ezért a 179-es meccsszám…).  

„Szóban megállapodtunk a Ferencváros vezetőivel, és pénteken írom alá a három évre szóló szerződést. A Kaposvár évzáró rendezvényén mondtam el a játékosoknak, hogy távozom, nem szerettem volna, ha a médiából tudják meg. A Fradival kapcsolatos ügyekről csak a pénteki aláírás után szeretnék beszélni" – mondta Prukner a Nemzeti Sportnak.  

Mint beszámoltunk róla, Berki Krisztián kedd délután azt ígérte, hogy a héten biztosan lesz új vezetőedzője a csapatnak, és azt is sejteni lehetett, hogy Prukner László lesz a befutó, hiszen a tréner délután már el is köszönt a kaposvári játékosoktól.

Berki a klub angol tulajdonosával történt egyeztetés során magyar vezetőedző szerződtetését szorgalmazta, és a külföldi irányítók sem zárkóztak el hazai szakember alkalmazásától.

Prukner szerződtetésének bejelentése azt is jelenti, hogy Kevin McCabe rábólintott arra, hogy magyar edző irányítsa a csapatot, ám úgy tudni, hogy az angolok így szakmai igazgatót delegálnak a Ferencvároshoz.  

A KAPOSVÁRI VEZETŐKET MEGLEPTE A HÍR
A Ferencváros után a Kaposvár is bejelentette hivatalos honlapján, hogy Prukner László távozik a Rákóczitól, és a Fradinál folytatja pályafutását. A kaposvári vezetőket meglepte Prukner távozása.

 

A klub honlapjának beszámolója szerint Horváth Miklóst, a Kaposvár elnökét váratlanul érte a hír, és úgy véli, nagyon nehéz lesz pótolni a távozó szakembert. Illés János ügyvezető elnököt szintén meglepte Prukner távozása, és a korábban felröppent hírek ellenére eddig nem kezdett új edzőt keresni.

 

Zahorecz Krisztián csapatkapitány elmondta: meghatározó volt számára az a hat év, amit együtt töltöttek Prukner Lászlóval. Döntésével egyetért, szerinte ilyen ajánlatot nem lehetett kihagyni, és sok sikert kívánt volt mesterének a Fradiban is.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.21 23:17:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2018.11.21 18:10:14

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

Juhász Roland fejelte a Mol Aréna Sóstó első gólját, ezzel el is döntötte a három pont sorsát.

2018.11.19 21:57:40

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Lassan elérünk oda, ahol egyszer már voltunk.

2018.11.16 23:47:28

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Kommentre” kész volt a drukker – fél évszázaddal ezelőtt is. A Népsport pedig vette a bátorságot, s 1968 novemberében meghirdette: „Szerkesszen velünk!”

2018.11.14 18:28:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Aláírták az üzemeltetési szerződést, extra programokkal várják a szurkolókat az új stadionban.

HIRDETÉS

HIRDETÉS
HIRDETÉS