A Ferencváros elrontotta a Lokomotiv ünnepét

Vágólapra másolva!
2011.07.10. 19:12
null
Rósa góljával nyert a Fradi Moszkvában (Fotó: ftc.hu)
Címkék
A Ferencváros labdarúgócsapata nemzetközi felkészülési mérkőzésen Rósa Dénes tizenegyesből szerzett góljával 1–0-ra legyőzte az orosz Lokomotiv Moszkvát.

Tovább tartott a Fradi keleti túrája: miután a zöldek megjárták Jerevánt, szombaton Moszkvába repültek, eleget téve a helyi Lokomotiv felkérésének.

A Fradi folytatta keleti túráját
A Fradi folytatta keleti túráját

Az oroszok még áprilisban hívták meg az FTC-t, akkor még arról volt szó, hogy a Lokomotiv hetvenötödik születésnapján nemzetközi torna köszönti az ünnepeltet, a moszkvaiak azonban nem egészen ismert okokból meggondolták magukat a tornát illetően, de a Fradinak küldött meghívót nem mondták vissza. Így aztán, bár egész éjszaka tartó utazást követően péntek reggel érkezett haza Örményországból a magyar bajnoki bronzérmes, alig több mint egy nappal később újra a reptéren voltak a futballisták.

A túráról Nagy Tamás pályaedző hiányzik – igazoltan. A korábbi középpályás Walesben nézte meg a Fradi következő Európa-liga-ellenfelét, a norvég Aalesundot, de hazafelé tartva megállította az amszterdami légi sztrájk, így lekéste a csatlakozást.

PRUKNER LÁSZLÓ:
SZERENCSÉNK IS VOLT
„Köszönjük szépen, hogy itt lehettünk, nagyon jól éreztük magunkat! Én személy szerint először vagyok Moszkvában, nyitott szemmel és füllel jártam, és tetszett, amit láttam és hallottam. A mérkőzésen szerencsénk volt, hiszen a hazaiak többet támadtak, jó csapat a Lokomotiv, ez egyértelmű. Nehéz héten vagyunk túl, hiszen nemrég még Jerevánban játszottunk, most Moszkvában vagyunk, csütörtökön pedig már újabb El-meccs vár ránk otthon” – nyilatkozta Prukner László a találkozó után az ftc.hu-nak.

A vasárnapi meccsen Prukner László nem pihentette a kulcsjátékosokat, és közel ugyanazok futottak ki a kezdéshez, mint az Ulisses ellen. Ott volt a kezdőben Somalia is, aki így bemutatkozott a zöld-fehérek színeiben.

A magyar csapat egyenrangú ellenfélnek bizonyult az első félidőben, de a játékosokon azért látszódott, hogy nem tétmeccsről van szó. Az első veszélyes helyzetek az ellenfél előtt adódtak, előbb Glusakov lőtt egy jól kijátszott támadás végén Ranilovicba, majd szintén a Fradi kapusa avatkozott jól játékba Fall kilépésénél.

Somalia gyorsasága sokszor problémát okozott a hazaiaknak, de a támadó gólhelyzetig már nem tudott eljutni. Az FTC részéről Rósa Dénes lövését, majd egy szögletet követő Csizmadia-helyzetet lehetett feljegyezni, gól azonban nem született az első játékrészben.

A szünetben mindkét oldalon több változtatás is történt, az oroszoknál alapemberek álltak be, akik közül főleg Ibricic villogott, az első periódusban kapujához szögezte a Lokomotiv a Fradit. A befejezéseikbe azonban rendre hiba csúszott, ez pedig megbosszulta magát.

A 67. percben egy kezezés miatt büntetőhöz jutott az FTC, amit Rósa Dénes magabiztosan értékesített. A folytatásban hiába támadott többet a hazai csapat, az Európa-ligára készülő zöld-fehérek értékes győzelmet arattak az orosz középmezőnybe tartozó riválisuk ellen, elrontva ezzel az ünnepet.

LOKOMOTIV MOSZKVA–FERENCVÁROS 0–1

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Lokomotiv Moszkva (orosz)–Ferencváros 0–1 (0–0)
Lokomotiv Moszkva: Guilherme – Burlak, J. Durica, Siskin, Janbajev – Glusakov, Loszkov, Ignatjev, Ozdojev – Gatagov, Fall. Csere: Filcov (kapus), Ilic, Da Costa, A. Ivanov, Ibricic, Torbinszkij, S. Ivanov, Szicsev, Maicon
Ferencváros: Ranilovic – Csizmadia, Otten, Grúz, Junior – Maróti – Andrezinho, Rósa, Józsi – Oláh, Somalia. Csere: Sváb, Fülöp, Rodenbücher, Balog, Felipe Felix, Morales.
G.: Rósa (67. – 11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik