HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.07.10 19:12 Frissítve: 2015.03.23 01:12

A Ferencváros elrontotta a Lokomotiv ünnepét

A Ferencváros labdarúgócsapata nemzetközi felkészülési mérkőzésen Rósa Dénes tizenegyesből szerzett góljával 1–0-ra legyőzte az orosz Lokomotiv Moszkvát.

 

Rósa góljával nyert a Fradi Moszkvában (Fotó: ftc.hu)

Tovább tartott a Fradi keleti túrája: miután a zöldek megjárták Jerevánt, szombaton Moszkvába repültek, eleget téve a helyi Lokomotiv felkérésének.

A Fradi folytatta keleti túráját

Az oroszok még áprilisban hívták meg az FTC-t, akkor még arról volt szó, hogy a Lokomotiv hetvenötödik születésnapján nemzetközi torna köszönti az ünnepeltet, a moszkvaiak azonban nem egészen ismert okokból meggondolták magukat a tornát illetően, de a Fradinak küldött meghívót nem mondták vissza. Így aztán, bár egész éjszaka tartó utazást követően péntek reggel érkezett haza Örményországból a magyar bajnoki bronzérmes, alig több mint egy nappal később újra a reptéren voltak a futballisták.

A túráról Nagy Tamás pályaedző hiányzik – igazoltan. A korábbi középpályás Walesben nézte meg a Fradi következő Európa-liga-ellenfelét, a norvég Aalesundot, de hazafelé tartva megállította az amszterdami légi sztrájk, így lekéste a csatlakozást.

PRUKNER LÁSZLÓ:
SZERENCSÉNK IS VOLT
„Köszönjük szépen, hogy itt lehettünk, nagyon jól éreztük magunkat! Én személy szerint először vagyok Moszkvában, nyitott szemmel és füllel jártam, és tetszett, amit láttam és hallottam. A mérkőzésen szerencsénk volt, hiszen a hazaiak többet támadtak, jó csapat a Lokomotiv, ez egyértelmű. Nehéz héten vagyunk túl, hiszen nemrég még Jerevánban játszottunk, most Moszkvában vagyunk, csütörtökön pedig már újabb El-meccs vár ránk otthon” – nyilatkozta Prukner László a találkozó után az ftc.hu-nak.

A vasárnapi meccsen Prukner László nem pihentette a kulcsjátékosokat, és közel ugyanazok futottak ki a kezdéshez, mint az Ulisses ellen. Ott volt a kezdőben Somalia is, aki így bemutatkozott a zöld-fehérek színeiben.

A magyar csapat egyenrangú ellenfélnek bizonyult az első félidőben, de a játékosokon azért látszódott, hogy nem tétmeccsről van szó. Az első veszélyes helyzetek az ellenfél előtt adódtak, előbb Glusakov lőtt egy jól kijátszott támadás végén Ranilovicba, majd szintén a Fradi kapusa avatkozott jól játékba Fall kilépésénél.

Somalia gyorsasága sokszor problémát okozott a hazaiaknak, de a támadó gólhelyzetig már nem tudott eljutni. Az FTC részéről Rósa Dénes lövését, majd egy szögletet követő Csizmadia-helyzetet lehetett feljegyezni, gól azonban nem született az első játékrészben.

A szünetben mindkét oldalon több változtatás is történt, az oroszoknál alapemberek álltak be, akik közül főleg Ibricic villogott, az első periódusban kapujához szögezte a Lokomotiv a Fradit. A befejezéseikbe azonban rendre hiba csúszott, ez pedig megbosszulta magát.

A 67. percben egy kezezés miatt büntetőhöz jutott az FTC, amit Rósa Dénes magabiztosan értékesített. A folytatásban hiába támadott többet a hazai csapat, az Európa-ligára készülő zöld-fehérek értékes győzelmet arattak az orosz középmezőnybe tartozó riválisuk ellen, elrontva ezzel az ünnepet.

LOKOMOTIV MOSZKVA–FERENCVÁROS 0–1

 

 

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
Lokomotiv Moszkva (orosz)–Ferencváros 0–1 (0–0)
Lokomotiv Moszkva: Guilherme – Burlak, J. Durica, Siskin, Janbajev – Glusakov, Loszkov, Ignatjev, Ozdojev – Gatagov, Fall. Csere: Filcov (kapus), Ilic, Da Costa, A. Ivanov, Ibricic, Torbinszkij, S. Ivanov, Szicsev, Maicon
Ferencváros: Ranilovic – Csizmadia, Otten, Grúz, Junior – Maróti – Andrezinho, Rósa, Józsi – Oláh, Somalia. Csere: Sváb, Fülöp, Rodenbücher, Balog, Felipe Felix, Morales.
G.: Rósa (67. – 11-esből)

 

2019.03.23 00:35:02

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egyik potentát sem tért ki a – szerintem – legfontosabb kérdéskörre a videoasszisztens kapcsán: vajon ettől több nézőt tudna kivinni a pályájára vagy éppen ellenkezőleg.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.