Nemzetisport.hu 2010.04.06 07:31 Frissítve: 2015.01.08 03:02

A DVTK ügyvezetője: 500 értékelhetetlen perc!

A Nemzeti Sport információi szerint hamarosan menesztik Tornyi Barnabást, a DVTK vezetőedzőjét. A diósgyőri szurkolók nem ilyen jubileumról álmodtak, csapatuk Tornyi irányításával rendkívül nehéz helyzetbe került, ezért Nagy Béla ügyvezető kedden kérdőre vonja a szakembert.

Tornyi vezetésével a DVTK a tavasszal megszerezhető tizennyolc bajnoki pontból pusztán egyet gyűjtött. A tréner elődje, Aczél Zoltán az ősszel tizenkét pontot szerzett a gárdával, úgy adta át az együttest, hogy a piros-fehéreknek kétpontos hátrányuk volt a bentmaradást érő 14. helytől – aztán Tornyi Barnabással sikerült kilencre „hízlalni" a lemaradást.

Tornyi Barnabásnak és a Diósgyőrnek eddig pocsék a tavasza (Fotó: Mirkó István)
Tornyi Barnabásnak és a Diósgyőrnek
eddig pocsék a tavasza (Fotó: Mirkó István)

A DVTK az egész élvonal legrosszabb formában levő csapata, a hat meccsen felmutatott egy pont és 3–11-es gólkülönbség nagyon kevés. Legutóbb nyolc meccsel ezelőtt tudott győzni a miskolci csapat.

Információink szerint Nagy Béla, a DVTK ügyvezető igazgatója, valamint Tóth László sportigazgató hétfőn találkozott volna, hogy értékeljék a helyzetet.

Úgy tudjuk azonban, hogy a megbeszélésre végül nem került sor, tudniillik a vezetők már szombat este, a Vasas elleni vesztes bajnoki (0–1) után tanácskoztak – főképp, mert azt vették észre, a szurkolóknál kiverte a biztosítékot, hogy az összecsapást követő sajtótájékoztatón Tornyi Barnabás mosolyogva közölte: esze ágában sincs lemondani.

De miért is lenne, amikor azzal elesne a szerződésében rögzített „bánatpénztől", amely akár több mint tízmillió forint is lehet. Hogy mire jutott végül a két vezető, egyelőre nem tudni, ám nem kizárt, napokon belül bejelentik, hogy Tornyi Barnabásnak és segítőjének, Hagymási Zoltánnak távoznia kell Diósgyőrből.

„Nem szeretnék az események elé menni – hangsúlyozta Nagy Béla ügyvezető. – Elégedjenek meg annyival, hogy kedden az irodámba várom Tornyi Barnabást, mert szeretnék jó néhány kérdésemre választ kapni. A helyzetünk annak ellenére elkeserítő, hogy igyekeztünk mindent megtenni az előrelépés érdekében. Az eddig lejátszott ötszáznegyven bajnoki percünkből majd ötszáz értékelhetetlen! Az eredménytelenség mellett a játékunk és a teljesítményünk is elszomorító."

Ön szerint indokolt lenne-e Tornyi Barnabás menesztése?
Összes szavazat:2394
Szavazás kezdete: 2010. 04. 06
A szavazást lezárták.
Igen - 65%
Nem - 34%
 

Ha Tornyi Barnabást felmentik a munkavégzés alól, utódja az „örökös beugró" Benczés Miklós lehet, munkáját a Földesi Károly, Veréb György kettős segítené. Persze az sem zárható ki, hogy Tóth László sportigazgató maga veszi kezébe a szakmai irányítást, ő az NB II Keleti csoportjában szereplő Bőcs kispadján éveken keresztül bizonyította rátermettségét. Szíve szerint nem is térne már vissza ugyanabba az osztályba.

TORNYI BARNABÁS VÉLEMÉNYÉT ELOLVASHATJÁK A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

 

2019.04.21 13:03:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői Aurél: Több labdarúgónak át kell értékelnie a helyzetét • Kuttor: Fel kell ébrednünk.

2019.04.20 23:25:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.04.20 23:35:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ezúttal egyik félnek sem kell a nagy téttel mentegetnie a produkciót.

2019.04.20 13:34:52

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

Gyakorlatilag bajnok lett a Fradi, amely odahaza 4–1-re felülmúlta a címvédő fehérváriakat.

2019.04.20 13:10:31

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

Knezevic egyéni akciója döntötte el a mérkőzést • Komjátival még gólt sem kapott a Felcsút.