nemzetisport.hu 2019.07.12 23:07 Frissítve: 2019.07.13 09:12

22 éve nem volt ilyen a magyar futballban; Supkának nem lesz furcsa

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

Legutóbb 1997-ben volt rá példa, hogy a valamennyi magyar kupainduló győzelemmel rajtoljon az európai porondon. Ez a siker most megismétlődött, persze még csak az első meccseken vagyunk túl, ráadásul a selejtezőkben. S persze a Ferencváros egygólos előnye még nem garancia a továbblépésre, ahogy a Honvédra is nehéz meccs várhat az utolsó pillanatokban kapott gól miatt. De minden eredményt érdemes megbecsülni. Az Európa-liga-találkozókra tekintettünk vissza.

A legutóbb Kispesten dolgozó Supka Attila lett a másodosztályú Haladás vezetőedzője. A szakember lapunknak elmondta, korábban már keresték a szombathelyiek, de akkor nem sikerült megállapodniuk, mert aktuális klubja, a Szeged nem engedte el. A trénernek nem lesz furcsa, hogy nem az élvonalban kell majd dolgoznia, korábban is voltak már alacsonyabb ligákban szereplő együttesei. Hogy milyen erős lesz a Haladás kerete, arról is nyilatkozott.

Egy éve szerződött Szolnokra, most azonban tovább állt az Olajtól Benke Szilárd. A következő bajnokságban a válogatott kosárlabdázó a bajnok Falcót erősíti. Mint a Nemzeti Sportnak elmondta, döntését elsősorban az motiválta, hogy olyan együttesben szeretett volna játszani, amely indul valamelyik nemzetközi kupában. Erre a Szolnoknak nem lesz lehetősége, a Szombathely viszont benevezett a BL selejtezőjére. Benke a korábbi egészségi problémáiról is beszélt.

Hosszabbítás mellékletünkben új sorozatot indítottunk, amelynek főszereplője a közelmúltban elhunyt legendás Formula–1-es pilóta, Niki Lauda. Az első részben az osztrák klasszis gyermekkorát elevenítjük fel, sok szempontból irigylésre méltó közegben nőhetett fel, ám a szülői, nagyszülői gyengédség szinte teljesen hiányzott a fiatal éveiből. Hogy ennek mi az oka, az is kiderül írásunkból, mint ahogy azt is megtudhatják, miként vágott vissza az elszenvedett sérelmekért az ifjú Niki zsarnok nagyapjának.

2020.02.19 21:51:49

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Miért ne lehetne a rivaldába helyezni a fiatal magyar focistákat, s meddig kell még plusz anyagi ösztönzést, rendeletbe foglalt direktívákat adni ahhoz, hogy kiderüljön, nem is ügyetlenebbek a hazaiak?

2020.02.19 17:10:02

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Muszliu a 89. percben használta ki az újpesti védők határozatlanságát és lőtte tovább a Vidit a Magyar Kupában.

2020.02.18 22:03:58

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A brazil kapus pedig a Kisvárdával packázott.

2020.02.17 17:04:30

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Ferencváros tragikus sorsú trénere még az óceánjárón is futballedzést vezényelt.

2020.02.17 16:11:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Olekszandr Zubkov, Radó András, Davide Lanzafame, Szappanos Péter – a forduló főszereplői.