nemzetisport.hu 2019.07.12 23:07 Frissítve: 2019.07.13 09:12

22 éve nem volt ilyen a magyar futballban; Supkának nem lesz furcsa

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

Legutóbb 1997-ben volt rá példa, hogy a valamennyi magyar kupainduló győzelemmel rajtoljon az európai porondon. Ez a siker most megismétlődött, persze még csak az első meccseken vagyunk túl, ráadásul a selejtezőkben. S persze a Ferencváros egygólos előnye még nem garancia a továbblépésre, ahogy a Honvédra is nehéz meccs várhat az utolsó pillanatokban kapott gól miatt. De minden eredményt érdemes megbecsülni. Az Európa-liga-találkozókra tekintettünk vissza.

A legutóbb Kispesten dolgozó Supka Attila lett a másodosztályú Haladás vezetőedzője. A szakember lapunknak elmondta, korábban már keresték a szombathelyiek, de akkor nem sikerült megállapodniuk, mert aktuális klubja, a Szeged nem engedte el. A trénernek nem lesz furcsa, hogy nem az élvonalban kell majd dolgoznia, korábban is voltak már alacsonyabb ligákban szereplő együttesei. Hogy milyen erős lesz a Haladás kerete, arról is nyilatkozott.

Egy éve szerződött Szolnokra, most azonban tovább állt az Olajtól Benke Szilárd. A következő bajnokságban a válogatott kosárlabdázó a bajnok Falcót erősíti. Mint a Nemzeti Sportnak elmondta, döntését elsősorban az motiválta, hogy olyan együttesben szeretett volna játszani, amely indul valamelyik nemzetközi kupában. Erre a Szolnoknak nem lesz lehetősége, a Szombathely viszont benevezett a BL selejtezőjére. Benke a korábbi egészségi problémáiról is beszélt.

Hosszabbítás mellékletünkben új sorozatot indítottunk, amelynek főszereplője a közelmúltban elhunyt legendás Formula–1-es pilóta, Niki Lauda. Az első részben az osztrák klasszis gyermekkorát elevenítjük fel, sok szempontból irigylésre méltó közegben nőhetett fel, ám a szülői, nagyszülői gyengédség szinte teljesen hiányzott a fiatal éveiből. Hogy ennek mi az oka, az is kiderül írásunkból, mint ahogy azt is megtudhatják, miként vágott vissza az elszenvedett sérelmekért az ifjú Niki zsarnok nagyapjának.

2019.08.19 09:35:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NB I-ES LEGEK. Kemény meccsek várnak a gyengén teljesítő Honvédra.

2019.08.18 12:03:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Dobos Barna nem tartja sportszerűnek, hogy Barczi fülbevalója miatt tíz emberrel kellett kezdeniük – mestermérlegek.

2019.08.17 23:23:47

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A bajnoki címvédő győzte le az újoncot.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Brkovics kiállítása miatt is összeomlott a DVTK a mérkőzés végére, súlyos vereséget szenvedett.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Bombagólt lőtt a csapatkapitány • Kuttor Attila együttese a harmadik meccsét is megnyerte.