22 éve nem volt ilyen a magyar futballban; Supkának nem lesz furcsa

Vágólapra másolva!
2019.07.12. 23:07
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

Legutóbb 1997-ben volt rá példa, hogy a valamennyi magyar kupainduló győzelemmel rajtoljon az európai porondon. Ez a siker most megismétlődött, persze még csak az első meccseken vagyunk túl, ráadásul a selejtezőkben. S persze a Ferencváros egygólos előnye még nem garancia a továbblépésre, ahogy a Honvédra is nehéz meccs várhat az utolsó pillanatokban kapott gól miatt. De minden eredményt érdemes megbecsülni. Az Európa-liga-találkozókra tekintettünk vissza.
Legutóbb 1997-ben volt rá példa, hogy a valamennyi magyar kupainduló győzelemmel rajtoljon az európai porondon.
Ez a siker most megismétlődött, persze még csak az első meccseken vagyunk túl, ráadásul a selejtezőkben. S persze a Ferencváros egygólos előnye még nem garancia a továbblépésre, ahogy a Honvédra is nehéz meccs várhat az utolsó pillanatokban kapott gól miatt. De minden eredményt érdemes megbecsülni. Az Európa-liga-találkozókra tekintettünk vissza.

A legutóbb Kispesten dolgozó Supka Attila lett a másodosztályú Haladás vezetőedzője. A szakember lapunknak elmondta, korábban már keresték a szombathelyiek, de akkor nem sikerült megállapodniuk, mert aktuális klubja, a Szeged nem engedte el. A trénernek nem lesz furcsa, hogy nem az élvonalban kell majd dolgoznia, korábban is voltak már alacsonyabb ligákban szereplő együttesei. Hogy milyen erős lesz a Haladás kerete, arról is nyilatkozott.

Egy éve szerződött Szolnokra, most azonban tovább állt az Olajtól Benke Szilárd. A következő bajnokságban a válogatott kosárlabdázó a bajnok Falcót erősíti. Mint a Nemzeti Sportnak elmondta, döntését elsősorban az motiválta, hogy olyan együttesben szeretett volna játszani, amely indul valamelyik nemzetközi kupában. Erre a Szolnoknak nem lesz lehetősége, a Szombathely viszont benevezett a BL selejtezőjére. Benke a korábbi egészségi problémáiról is beszélt.

Hosszabbítás mellékletünkben új sorozatot indítottunk, amelynek főszereplője a közelmúltban elhunyt legendás Formula–1-es pilóta, Niki Lauda. Az első részben az osztrák klasszis gyermekkorát elevenítjük fel, sok szempontból irigylésre méltó közegben nőhetett fel, ám a szülői, nagyszülői gyengédség szinte teljesen hiányzott a fiatal éveiből. Hogy ennek mi az oka, az is kiderül írásunkból, mint ahogy azt is megtudhatják, miként vágott vissza az elszenvedett sérelmekért az ifjú Niki zsarnok nagyapjának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik