MLSZ: Busai Attilát ismét eltiltották hat évre

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.08.19. 10:35
null
Busai Attila (jobbra) a Kisvárda II elleni áprilisi meccs óta nem futballozhat (Fotó: kisvardafc.hu)
Múlt héten beszámoltunk róla, hogy a korábbi U-válogatott Busai Attila fegyelmi ügyében a Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága új eljárásra kötelezte a fegyelmi bizottságot, amely az új eljárásban is hat évre tiltotta el a labdarúgót.

 

Mint ismeretes, áprilisban, a BKV Előre–Kisvárda II NB III-as bajnoki mérkőzésen második sárga lap után kiállították a hazaiak játékosát, Busai Attilát, aki a meccs után összetűzésbe került Büki Gábor játékvezetővel. Az MLSZ az áprilisi fegyelmi határozatában azt írta, Busai Attila rátámadt a mérkőzés játékvezetőjére, akit lefejelt és ököllel is megütött. Ezért minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől hat évre eltiltották.

Ezt az eltiltást fellebbviteli bizottság hatályon kívül helyezte és új eljárásra kötelezte a fegyelmi bizottságot, amely a csütörtöki ülésén ismét hat évre eltiltotta Busait.

„A FEB új eljárás alapján Busai Attila (BKV Előre) labdarúgót 2023. április 24. napjától kezdődően minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 6 évre eltiltja” – írja az mlsz.hu.

A 34 éves, korábbi U-válogatott Busai Attila az MTK-nál mutatkozott be a felnőttek között, majd először 2010-ben állt légiósnak, amikor két évig a svájci FC Wil futballistája volt, ezt követően a Ferencvároshoz tért haza, melyet egy szolnoki kitérővel együtt öt évig erősített. A középpályás 2017-ben a DVTK-hoz szerződött, 2019-ben pedig Nyíregyházán játszott, majd ismét légiósnak állt, de az indiai Neroca FC-nél csupán három mérkőzésen lépett pályára, aztán a svéd Nyköpingnél írt alá, de ott nem lépett pályára. Busai 2021-ben az akkor harmadosztály BKV Előréhez tért haza, s 46 mérkőzésen 23 gólt szerzett – a Kisvárda II elleni, áprilisi bajnoki volt az utolsó, amelyen pályára lépett. Azóta az adatbank.mlsz.hu azt jelezte, hogy Busai az osztrák regionális bajnokságban szereplő USC Sparkasse Kirchschlaghoz igazolt, mert az eltiltása csak Magyarországra vonatkozik, ám a játékengedélyét még nem adta ki az osztrák klubnak a magyar szövetség (mostanra az MLSZ adatbankjából is eltűnt az ausztriai átigazolás).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik