Kisteleki: Nincs eredménykényszer a BVSC-nél, csak minden meccset meg kell nyerni

Vágólapra másolva!
2023.08.03. 07:41
null
Kisteleki István ambiciózus tervekkel vág neki az NB II-nek a BVSC-vel (Fotó: Árvai Károly)
Mint beszámoltunk róla, hétszeres magyar válogatott védőt igazolt a BVSC-Zugló: Vinícius Paulo már az ETO FC Győr elleni bajnokin lehetőséghez juthat. Az NB II-ben győzelemmel rajtoló klubnál nincs eredménykényszer, de minden meccsen a győzelem a cél, vallja Kisteleki István szakmai igazgató.

Ragyogó rajt – az újonc BVSC a Haladás elleni győzelemmel (1–0) kezdte a bajnokságot a Merkantil Bank Ligában. És a fővárosi csapat tovább erősödhet, hiszen a hétszeres válogatott Vinícius Paulo is a zuglói klubhoz szerződött.

„Minden papír rendben, már a következő fordulóban játszhat    – mondta lapunknak Kisteleki István, a klub szakmai igazgatója, akit a sikeres rajtról is kérdeztünk.  –    Úgy éreztük, mintha az élvonalba jutottunk volna fel: Haladás, Szeged, Nyíregyháza, Vasas, Honvéd, megyünk az ETO-hoz, a magyar futball bástyái itt szerepelnek. A szerencse is kellett a győzelmünkhöz, és nagyon örültünk, hogy közvetítette a televízió a mérkőzésünket, ennek ellenére is sokan eljöttek. Ilyen klubot képzeltünk el: családias hangulat, a drukkerek kijönnek, megisznak egy sört, elhozzák az unokájukat, jól érzi itt magát mindenki.”

Kivéve az ellenfél – Zuglóban régen megkedvelt hangulatot igyekeznek visszacsempészni.

Vinícius Paulo 2011 és 2020 között kilenc évet játszott Magyarországon, a Videotonban, amellyel kétszer bajnokságot, egyszer Magyar Kupát nyert, és miután megkapta a magyar állampolgárságot, 2017-ben bemutatkozott válogatottban, hét meccsen szerepelt (legutóbb 2018 novemberében). Az elmúlt három évben játszott Uruguayban, a ciprusi APOEL-ban, tavaly júliustól pedig a görög Levadiakoszban, amely hétfőn jelentette be, hogy szerződést bontott a vele. Szabadon igazolható játékosként írhatott alá a BVSC-hez.

A legfontosabb kérdés persze az eredmény: a sportvezető mit vár el a folytatásban?

„Nálunk nincs eredménykényszer  – mondta Kisteleki István. –    Mindössze annyi: meg kell nyerni minden mérkőzést! Ennél több terhet nem szeretnék a fiúk vállára rakni… És ez igazából nem vicc, mert azt szeretnénk, ha a csapat minden mérkőzésnek úgy vágna neki, hogy gyerünk, nyerjük meg. Persze a futballban a döntetlen és a vereség is benne van, ezt jól tudjuk, de azt igenis elvárjuk, hogy a maximumot adja ki magából a gárda. Erre garancia Urbán Flórián, azt szerettük volna elérni, hogy a futballisták olyan szenvedéllyel álljanak a feladat megoldásához, mint a vezetőedző.”

Az egykori MLSZ-elnök elmondta: a Wallis belépésével a következő három évre a működés biztosítva van, és kiemelt szerepet kap az utánpótlás-nevelése. A gyerekek képzésének egyik felelőse Bükszegi Zoltán, aki annak idején szintén volt a BVSC labdarúgója.

„Jó szellemiségű, jó hangulatú klubot szeretnénk építeni    – folytatta a szakmai igazgató. – Nagyon figyelünk a különböző korosztályokra, és az eredmény mellett ugyanolyan fontos, hogy jókedvű, vidám gyerekek jöjjenek hozzánk, szeressenek itt sportolni. Ehhez kapcsolódva a felnőtteknél tervezünk még egy igazolást, és bár figyelembe vesszük az MLSZ ajánlását, nem azért akarunk 2004-es születésű labdarúgót szerepeltetni, mert azt támogatja a szövetség, hanem mert ilyen fiatalon is erőssége a csapatunknak. Egy ilyen tehetséget keresünk még.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik