NB II: Somodi Bence nem tudott ellenállni a Csákvár ajánlatának

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2023.06.23. 08:20
null
Somodi Bence nem tudott ellenállni a Csákvár ajánlatának (Fotó: Koncz György)
Az MTK Budapesttől távozó 34 éves kapusra a pályán és kapusedzőként is számít a másodosztályban szereplő klub.

Kacsakaringós pályafutást tudhat maga mögött az MTK Budapesttől a napokban Csákvárra igazoló Somodi Bence. A 34 éves kapus tízévesen a Hevesi Diákfoci Clubban kezdett el futballozni, majd a Ferencvároshoz igazolt, onnan három évre a Blackburn Rovers­hez, hazatérése után visszakerült a Ferencvárosba, mégsem az FTC-ben, hanem a Diósgyőri VTK kapujában mutatkozott be az NB I-ben. Négy évvel ezelőtt pedig Kazincbarcikáról csábította a Hungária körútra az MTK.

„Czövek Karcsi barátom egyszer egy beszélgetés során a következőt mondta: Soma, te az MTK kapusa vagy – kezdte a beszélgetést a kék-fehérektől búcsúzó labdarúgó. – Ez volt az a pillanat, amikor tudatosult bennem, hogy tényleg, én, Somodi Bence, az MTK kapusa lehetek. Hihetetlen volt ez az utazás, ami négy éven keresztül tartott, ötvenhat meccsen viselhettem a nagy múltú klub mezét. Most, hogy itt a búcsú, mindent köszönök, sohasem fogom elfelejteni a Hungária körúton töltött idő egy pillanatát sem. Tóth Balázs, az Aqvital Csákvár vezetőedzője olyan lehetőséget kínált nekem, amit hiba lett volna elutasítani, és annak ellenére, hogy szerződés kötött az MTK-hoz, a klub nagyon korrektül kezelte a kialakult helyzetet, nem gördített akadályt a váltás elé. Az NB II-ben szereplő csapat ugyanis kapusedzőként is számít rám, s bár érzek magamban még legalább három évet, ebben a korban már a jövőre is gondolni kell. Edzői és ­kapusedzői licencem van, no meg Kaposváron elvégeztem az egyetemet, mezőgazdasági mérnöki diplomát szereztem.”

A pályafutása során 12 csapatban megforduló játékos példája bizonyítja, hogy a futball összeegyeztethető a tanulással, s hogy kitartó munkával, fegyelemmel, sportszerű élettel meghosszabbítható a karrier. Somodi Bence mostantól Csákváron gyakorol, s várja, hogy a kapuba álljon, közben pedig neveli, tanítja a csapat fiatal kapusait.

„Valóban sok csapatban futballoztam – mondta a korábban az utánpótlás-válogatottakban is védő kapus. – Ám sehol sem vágtam be magam mögött az ajtót. Remélem, egyszer edzőként az MTK-hoz is visszatérhetek.” 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ AQVITAL FC CSÁKVÁRNÁL*
Érkezők: Nagy Zoárd (Mosonmagyaróvár), Simon András (Gyirmót FC Győr), Somodi Bence (MTK), Szakály Dénes (Szeged)
Távozók: Alaxai Áron (Nyíregyháza?), Baranyai Ádám (?), Dulló Martin (?), Hornyák Marcell (Diósgyőr – kölcsönből vissza), Magyar Zsolt (Szeged-Csanád GA), Auerbach Martin, Ominger Gergő, Gazdag Vajk, Kocsis Dominik, Janyeckij Kirillo (mind Puskás Akadémia FC – kölcsönből vissza), Torvund Alexander (Tiszakécske?), Vaskó Tamás (visszavonult)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik