NB II: a Nagyváradon élő Popovits Pál újra vezetőedzőségre vágyik

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.10. 13:48
A korábbi NB I-es játékos, Popovits Pál, Klausz László korábbi segédje újra Magyarországon dolgozna, és az öltözői fegyelemben hisz.

Visszavágyik Magyarországra. A korábbi NB I-es labdarúgó, Popovits Pál Nagyváradon él, játékosként a román Viitorul és a Szatmárnémeti után több magyar csapatban is megfordult, volt a Gázszer FC, a Pécsi MFC, a Nyíregyháza és a Békéscsaba futballistája is, légiósként pedig szerepelt a német Mannheimben és az egyiptomi El-Maszriban.

Popovits legutóbb Győrben dolgozott
Popovits legutóbb Győrben dolgozott

Popovits Pál legutóbb Klausz László segítőjeként az ETO FC Győrnél dolgozott, a pro licences tréner azonban úgy érezte, szeretne a saját lábára állni, és újra vezetőedzőként dolgozni.

„Jól éreztem magam Győrben, Klausz Lászlóval jól működött a közös munka, ugyanazt a vonalat képviseljük edzőként, de szeretnék a magam lábára állni – mondta a 46 éves Popovits Pál. – Edzőként a német iskolát képviselem, a véremben van a mindenáron való győzni akarás, ezt várom el a futballistáimtól is. Édesapám román válogatott volt, az élvonalban tíz éven át volt vezetőedző, pedig a szíve magyar volt… Állandóan ott voltam mellette a pálya szélén, rengeteget tanultam tőle.”

A korábbi támadó vezetőedzőként dolgozott Gyulán és Szegeden, Nyíregyházán akadémiavezető volt, majd Klausz László mellett az ETO-nál vállalt munkát. Képben van a magyar labdarúgással kapcsolatban, úgy érzi, gyűjtött annyi tapasztalatot, hogy újra vezetőedzőként irányítson egy csapatot.

„Pásztor Józseffel jó barátok vagyunk, sokat beszélünk a futballról. Szurkolok neki, hogy a Békéscsaba kispadjára visszatérve bent tartsa az Előrét. Az elmúlt időszakban akadtak megkereséseim, de olyan nem, amely egyezett volna az elképzeléseimmel. Nálam kemény munka és fegyelem van az öltözőben. Csak így lehet eredményt elérni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik