Gyász: rosszul lett gólja után, elhunyt a megyei csapat játékos-edzője

Vágólapra másolva!
2023.05.29. 12:29
null
Rosszul lett meccs közben, elhunyt a Juta játékos-edzője, Tóth Norbert (Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)
Félbeszakadt a Somogy vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 30., utolsó fordulójában rendezett Juta–Toponár mérkőzés, miután a hazaiak játékos-edzője, Tóth Norbert gólja után rosszul lett és ezért az öltözőbe ment, ahol csapattársa már élettelenül talált rá. A labdarúgó életéért még 50 percig küzdöttek, majd kórházba szállították, ahol elhunyt – írta meg a sonline.hu.

 

A megyei lap még szombaton számolt be róla, hogy félbeszakadt a Juta–Toponár Somogy vármegyei labdarúgó-mérkőzés. A találkozón a házigazdák Márton Csaba Dávid góljával szereztek vezetést, de nem sokkal később Decsi Richárd révén egyenlített a Toponár. Egy perccel később a hazaiak játékos-edzője, Tóth Norbert is betalált, de gólja után rögtön cserét kért, s az öltözőbe ment.

„Valamelyik játékostársam azt látta, mintha nem lenne teljesen magánál a játékos-edzőnk. Nagy szerencse, hogy utánament. Akkor már ott feküdt Tóth Norbert mozdulatlanul és élettelenül az öltözőnkben” – idézi a Jovánczai testvérek egyik tagját a megyei lap, amely a Toponár játékos-edzőjét is megszólaltatta.

„Én úgy tudom, hogy miután Norbi rosszul érezte magát a meccsen, saját maga hívta ki a mentőket, akik villámgyorsan kiérkeztek. Nagyon sokáig küzdöttek az életéért. Ott azt mondták, hogy 11 alkalommal hozták vissza. Aztán – ha nagyon gyengén is – újra tapintható volt a pulzusa, így szerencsére el tudták vinni a mentősök. Hogy mi lesz a meccs sorsa, az most másodlagos. A legfontosabb, hogy Tóth Norbi jöjjön rendbe és épüljön fel; az egész toponári csapat és szakvezetőség nevében kívánunk neki mielőbbi gyógyulást” – mondta Ivusza Gábor, a Toponár játékos-edzője, ám mint később kiderült, Tóth Norbert életét a kórházba szállítást követően nem tudták megmenteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik