NB II: keresztszalag-szakadást szenvedett a Haladás középpályása

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.10. 14:01
null
Derekas Zoltán keresztszalag-szakadást szenvedett (Fotó: Dömötör Csaba)
Súlyos árat fizetett a labdarúgó NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás a legutóbbi, Tiszakécske elleni 3–1-es győzelemért, mivel a vasiak egyik legjobb formában lévő támadó középpályása, Derekas Zoltán az alföldiek ellen súlyos sérülést, elülső keresztszalag-szakadást szenvedett – számolt be róla a klub honlapja.

Az biztos, hogy tavasszal nem játszhat, de nagy valószínűséggel az egész idei naptári évben nem léphet pályára a 24 éves játékos.

„A Tiszakécske ellen a második félidőben szerelni próbáltam, beléptem az ellenfél játékosa elé, de megbicsaklott a jobb térdem
– mondta a klubhonlapnak Derekas Zoltán. – Éreztem, hogy valami nem stimmel, de mivel nem nagyon fájt, folytattam a játékot. Ám amikor futottam, éreztem, hogy egyszerűen „mozog” a térdem – ezért cserét kértem. Hétfőn MR-vizsgálaton voltam, majd kedden a fővárosban Tállai doktor úr is megvizsgált, megnézte a felvételt és kiderült: a jobb térdemben elszakadt az elülső keresztszalagom. A teljes felépülés időtartama egyénenként változó, 6–12 hónap, úgyhogy ez átlagban 9 hónap – ennyivel kalkulálhatok. Most elkezdem a prerehabilitációt, azaz az április 5-i műtétre felkészítem, tovább erősítem a lábamat, hogy utána ne a nulláról kelljen kezdenem. Sohasem volt még súlyos sérülésem, sőt, egyáltalán nem vagyok sérülékeny játékos. A sérülés sosem jön jókor, nekem most meg pláne nem, hiszen jó formában voltam, a csapat is kezd visszatérni a helyes útra. Nem akarom elsietni a visszatérést, csak teljesen egészségesen lépek majd pályára – a pályafutásom a tét.”

Derekas Zoltán a Haladásban a 2022–23-as kiírásban 26-szor játszott, 22 alkalommal volt kezdő, négyszer csereként állt be és négy gólt szerzett – legutóbb a Siófok ellen talált be.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik