NB II: Angliát is megjárt kapust igazolt a Békéscsaba

R. Z.R. Z.
Vágólapra másolva!
2022.07.15. 09:48
null
Az Angliát is megjárt Bukrán Erik Békéscsabán folytatja pályafutását (Fotó: Török Attila – archív)
Négy játékos érkezését jelentette be hivatalos honlapján a Békéscsaba 1912 Előre csapata. A Viharsarokban folytatja pályafutását Bukrán Erik, Fülöp István, Hamed Yasin és Talpalló Norbert is.

A 22 éves Hamed Yasin Nyíregyházáról kölcsönbe érkezett a lila-fehérekhez. A fiatal támadó Szalontán született, édesanyja magyar, édesapja szudáni származású. Hamed korábban tagja volt az Afrika kupán szereplő szudáni válogatottnak is. Az utóbbi két szezonban a Szpari színeiben 58 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és 11 gólt szerzett.

Hivatalossá vált Fülöp István megszerzése is, a játékos érkezésérőlkorábban már mi is beszámoltunk. A 32 éves középpályás a Sepsi OSK csapatától érkezett. Fülöp korábban hazánkban csak a Diósgyőr csapatában szerepelt, 12 élvonalbeli mérkőzésen egy gólt szerzett. A középpályással kapcsolatosan aBékés Megyei Hírlap online kiadása írta mega napokban, hogy egy edzésen összeszedett sérülés miatt hosszú időre harcképtelenné vált.

Szintén Békéscsabán folytatja Bukrán Erik, aki az elmúlt szezonban a Pécs kapuját védte, igaz a bajnokságban csak kilenc alkalommal kapott lehetőséget. Bukrán a Heves megyei Pétervásárán nevelkedett, majd szerepelt az Eger és a Honvéd csapatában is. 2015-ben Angliába szerződött, ahol a Bolton és a Hull játékosa volt, majd 2016-ban a Diósgyőr játékosa lett. Miskolcon 5 évet töltött, majd onnan igazolt Pécsre 2021 nyarán.

A Békéscsaba negyedik új érkezője egy visszatérő játékos, a 19 éves kőrösladányi származású Talpalló Norbert, aki a 2015–2016-os idényt már a Békéscsabai Ladarúgó Akadémián töltötte. Most Debrecenből tér vissza, ahol 2016 óta játszott.

A csabaiak bejelentették továbbá Farkas Márk és Kitl Miklós szerződéshosszabbítását, valamint az eddig kölcsönben szereplő Fazekas Lóránt végleges szerződtetését. A szintén kölcsönben szereplő Winter Dániel viszont visszatért azt MTK csapatához.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BÉKÉSCSABÁNÁL
Érkezők:Bukrán Erik (PMFC),Fazekas Lóránt(Bp. Honvéd – kölcsön után végleg),Fülöp István(Sepsi OSK – Románia), Hamed Yasin (Nyíregyháza – kölcsönbe), Talpalló Norbert (DVSC)
Távozók: Farkas Botond(Vasas – kölcsönből vissza),Gránicz Patrik(?),Király Patrik(?),Pantovics Nikola(szerb-magyar, Nyíregyháza),Tóth Péter(Budapest Honvéd – kölcsönből vissza), Winter Dániel (MTK – kölcsönből vissza)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik