Kétgólos győzelemmel indított a Szpari

Vágólapra másolva!
2022.01.30. 12:51
null
Győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a Szpari (Fotó:Trifonov Éva)
Az első félidő hajrájáig nem sok esemény történt, ekkor egy jogatalan piros lap által emberelőnybe került a pályaválasztóként továbbra is Balmazújvárosban játszó Nyíregyháza. A második játékrészben kihasználta létszámfölényét a Szpari, két gólt is szerzett, így győzelemmel kezdte a tavaszi szezont.


A tavaszi szezon előtti NB II-es beharangozónkat itt olvashatja.

LABDARÚGÓ NB II
21. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–TISZAKÉCSKEI LC 2–0 (0–0)

Balmazújváros, 100 néző.Vezette: Szigetvári(Punyi, Márkus)
NYÍREGYHÁZA: Fejér – Szabó B.,Papucsek, Gengeliczki, Jánvári (Godwords, 85.) – Márkus (Nagy G. 85.) – Paku (Sigér Á., 45+1.), Vass P. (Kovács Á., 67.), Zamostny, Hamed (Banyoi, 85.) – Novák Cs.Vezetőedző:Feczkó Tamás
TISZAKÉCSKE: Holczer – Balázs, Csáki, Végső, Farkas N. (Farkas A., a szünetben) – Csősz (Kiprich D., 63.) – Kosznovszky (Kovács B., 63.), Marsa (Máté Zs., 69.), Beliczky (Vachtler, 58.), Erdei – Zádori.Vezetőedző:Visinka Ede
GÓLSZERZŐ:Zamostny (53.), Kovács Á. (73.)
Kiállítva: Zádori (42., Tiszakécske)
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás: – Jobban alkalmazkodtunk a mostoha időjárási körülményekhez és Paku Roland horrorisztikus sérülését is jól kezelte a csapat. Megérdemelten győztünk. Biztos vagyok benne, hogy a téli szünetben távozott ős-Szpari szurkoló, Kóróczki Lajos és Dankó László is végigszurkolta fentről a meccset.
Visinkai Ede: – A körülmények mindkét csapat számára egyformák voltak, nem ez a vereségünk oka. Az első félidőben minket támogatott a szél, ezt nem tudtuk kihasználni, nem találtuk a ritmust. Sorsdöntő volt a szünet előtti, jogtalan kiállítás, a második játékrészben egykapuzott a Nyíregyháza, amely megnyerte a meccset.

ÖSSZEFOGLALÓ

Minden bizonnyal előkelőbb helyezésben reménykedtek a nyíregyházi szurkolók az őszi szezon végeztével, a Szpari ugyanis húsz forduló után csak a kilencedik helyen állt, míg a vendégek tizenöt ponttal a tabella végén helyezkedtek el.

Ennek megfelelően a hazaiak számítottak a találkozó esélyesének, ám az első játékrész hajrájáig nem sok eseményt jegyezhettünk fel, mindössze egy-két kisebb lehetőség adódott mindkét oldalon. A szél egyértelműen a vendégeket támogatta ebben a félidőben, ám ők nem tudtak élni ezzel az eséllyel. A 42. percben egy tiszakécskei szöglet után két nyíregyházi védő összefejelt, ám a játékvezető a közelben lévő vendégjátékost, Zádorit látta vétkesnek, és kiállította!

A második félidőt így már emberelőnyben kezdte a Szpari, ráadásul a széljárás is nekik kedvezett, minden jel a hazai gól mellett szólt! Nyolc percet sem kellett várni a találatra, Vass Patrik passza után Zamostny lőtt ki a bal felső sarkot, 1–0!

Cserékkel próbáltak frissíteni a vendégek, ám jelentős veszélyt tíz emberrel nem tudtak kialakítani a hazaiak kapuja előtt. A 73. percben végleg eldöntötte a három pont sorsát a Nyíregyháza, a csereként beálló Kovács Ádám pofozott a kapuba egy kipattanót, 2–0! A hátralévő időben is a Szpari támadott, újabb gól azonban már nem született, így kétgólos győzelemmel kezdte meg tavaszi szereplését a Nyíregyháza.

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Véget ért a mérkőzés, kihasználta emberelőnyét, kétgólos győzelmet aratott a Nyíregyháza. Köszönjük megtisztelú figyelmüket!

90. perc: Két perc a hosszabbítás, a hazaiak csapatkapitányát, Csákit kell ápolni közben.

85. perc: Hármat cserél Feczkó Tamás: Jánvári, Márkus, Hamed és helyett Nagy Gergő, Banyoi Andrei-Robert és Amedome Godwords érkezik a pályára.

80. perc: Jobb oldali beadás után a csereként beállt Máté került helyzetbe, tizenhat méteres lövése épphogy elkerülte Fejér kapuját.

73. perc:GÓÓÓL! Novák Csanád fordult kapura a tizenhatos bal oldali sarkánál, lövését védte ugyan Holczer, de a kipattanót a nemrég csereként beálló Kovács Ádám pofozta öt méterről a hálóba, 2–0.

69. perc: Újabb vendégcsere: Marsa Levente helyett Máté Zsolt a pályán.

67.perc: Hamed húzta meg a bal oldalon, majd Márkusnak passzolt vissza, aki 25 méterről lőtt, nem sokkal kapu fölé. Cserél a hazai együttes is, Vass Patrikot Kovács Ádám váltja.

63. perc: Kettőt cserél a Tiszakécske, Csősz és Kosznovszky helyett Kovács Barnabás és Kiprich Dávid folytatja.

58. perc: Cserél a vendégcsapat: Beliczky helyett Vachtler Csaba érkezik.

57. perc: Vass Patrik szöglete után tüzijáték alalkult ki a tiszakécskei kapu előtt, Holczer két alkalommal is bravúrosan védett, Márkus és Zamotsny közeli fejesénél, Papucsek lövésénél a védők mentettek.

53. perc: GÓÓÓL!Vezet a Nyíregyháza! Zamostny kapott jó passzt Vass Patriktól, majd középről, 16 méterről védhetetlenül lőtte ki a bal felső sarkot, 1–0.

Az első félidődben megsérült Paku Rolandot további vizsgálatokra korházba szállították, az orra eltört, illetve hematóma keletkezett a fején.

Nem fordult széljárás, így a második játékrészt nemcsak emberelőnyben, de „szélelőnyben" is kezdi a hazai gárda.

46. perc: cserél a Tiszakécske, Farkas Norbert helyén Farkas András a pályán.

46. perc:Elkezdődött a második félidő.

 

Az első félidőben gólelőnybe nem, csak emberelőnyb került a Nyíregyháza (Foró: Trifonov Éva)
Az első félidőben gólelőnybe nem, csak emberelőnyb került a Nyíregyháza (Foró: Trifonov Éva)

45+5. perc: Véget ért az első játékrész, gól nem született, a vendégek tíz emberre fogyatkoztak a 42. percben.

45+3. perc:Vass Patrik kapott sárga lapos figyelmeztetést műesésért.

45+1. perc: A sérülést szenvedett Paku helyett Sigér Ákos folytatja. Öt perc a hoszabbtás.

42. perc: Egy élesen csavarodó bal oldali tiszakécskei szöglet után a menteni igyekvő Paku fejelt össze védőtársával. A játékvezető azonban az eset közelében lévő Zádorit állította ki, tévesen. A hazai játékost ápolni kellett, rövid időre el is vesztette az emlékezetét, ám a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően a saját lábán hagyta el a játékteret, majd kórházba szállították.

Az első játékrészben a vendégeket segítheti a szél, egyelőre azonban a hazaiak többet veszélyeztetnek.

32. perc: Zamostny kénszerítőzött Novák Csanáddal, majd 25 méterről lőtt kapura, ám jócskán kapu mellé.

29. perc: Erdei Carlo csavart veszélyesen be egy bal oldali szögletet, Fehér kiütötte a kapura tartó labdát.

25. perc: Ismét Hamed kapott jó passzt a bal oldalon, ezúttal is befelé cselezett, ám közeli lövését könnyedén hárította Holczer.

A labdával való bánásmódot nem könnyíti meg a változatos erejű szél, ráadásul a pálya egyik oldalán jelentős mennyiségű víz található.

13. perc: Egy bal oldali szabadrúgást követően Végső fejelt, ám próbálkozása elkerülte a hazai kaput.

5. perc:Hamed kapott labdát a bal oldalon, majd befelé cselezgetett, 20 méteres, középre tartó lövését védte Holczer.

 

Megtréfálnák a tiszakécskeiek a Nyíregyházát a tavaszi rajton (Fotó: Trifonov Éva)
Megtréfálnák a tiszakécskeiek a Nyíregyházát a tavaszi rajton (Fotó: Trifonov Éva)

1. perc: A hazaiak kezdik a mérkőzést.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az előző hét fordulóban mindössze négy pontot gyűjtött Nyíregyháza az ezalatt 13 pontot kasszírozott, de még így is sereghajtó Tiszakécske ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik