NB II: 32 évesen visszavonult a Soroksár középpályása

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.07. 14:00
null
Huszák Tamás (fehérben) 32 évesen befejezte a pályafutását (Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)
Nem várt veszteség érte a labdarúgó NB II-ben szereplő Soroksár SC-t, hiszen a csapat középpályása, Huszák Tamás úgy döntött, nem folytatja profi pályafutását, a jövőben a civil életére koncentrál – számolt be róla a klub honlapja.

A 32 éves középpályás hat évet töltött el a XXIII. kerületieknél, ahol – amikor nem gyötörték a sérülések – alapember volt.

Nem vagyok már fiatal, így egy ideje tudatosan készülök a labdarúgás utáni életemre – ecsetelte Huszák Tamás a klubhonlapon. – Az őszi szezon második felében egyre többször foglalkoztam a témával. A gyönyörű családom, a foci és a civil életem között egyre nehezebben találtam meg az egyensúlyt, így döntenem kellett. Mivel a pályafutásom vége felé tartok, logikus, ésszerű döntést hoztam. Nem tervezem, hogy alacsonyabb osztályban játsszak, edzői törekvéseim sincsenek. Soroksáron több kedves emlékem is van: az első félévem után hatalmas csatában maradtunk bent, ez feljutó csapatként nagy siker volt. Két évvel később az utolsó fordulókig versenyben voltunk a feljutásért, az egy remek idény volt. De Magyar Kupa-elődöntőt játszani is nagy élményt jelentett, teljes telt ház előtt a soroksári stadionban.”

Huszák a Debrecennel kétszeres NB I-es bajnok és Ligakupa-győztes lett, fiatalon szerepelt a Lokival az UEFA-kupában, illetve a Nyíregyházával NB II-es bajnoki címet szerzett.

Nagyon fiatalon bemutatkoztam az első osztályban, ez alapján talán többre is vihettem volna, viszont a futball mellett már fiatalon is készültem a civil életre. Az edzések látogatása mellett szereztem két diplomát és mindig próbáltam hasznosan eltölteni a gyakorlások közötti időt. Talán ez is közrejátszott abban, hogy nem letten igazán meghatározó NB I-es játékos, de visszatekintve, összességében nem vagyok elégedetlen.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik