NB II: megúszta a keresztszalag-szakadást, már gyógyul a gólkirály

Vágólapra másolva!
2020.04.15. 14:28
null
Birtalan Botond közel nyolc hetet hagyott ki (Fotó: Dömötör Csaba)
Február végén egy edzésen szenvedett térdszalaghúzódást, illetve részleges izomszakadást a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas támadója, Birtalan Botond. A csatár már elkezdhette a futóedzéseket, a szakmai stáb segítségével fokozatoson építi fel magát, de nem szeretné elkapkodni a visszatérését – számolt be róla a klub honlapja.


A 31 esztendős Birtalan Botond a Kazincbarcika elleni februári bajnoki előtti egyik tréningen egy szerencsétlen mozdulat következtében szenvedett térdszalaghúzódást, a vádlijában pedig részleges izomszakadást.

Éppen a támadásvezetéseket gyakoroltuk az edzésen, a védők ellen játszottunk – idézte fel a történteket a támadó a vasasfc.hu-n. – Tóth Bence labdát szerzett, én megtámadtam, ő csinált egy ütemcselt, majd megpróbáltam hirtelen irányt változtatni, de rosszul sikerült a kitámasztásom. A lábam nyújtott helyzetben oldalra csuklott, ráadásul roppanást is lehetett hallani, ami miatt azonnal megállt a játék és mindenki futott hozzám. Nagyon megijedtünk, hiszen általában egy keresztszalag-szakadást kísér ilyen hang. Számos vizsgálat következett, s végül kiderült, hogy a térdszalagom szerencsére csak meghúzódott, ám a vádlim már nem úszta meg ennyivel, leszakadt 3 centi izom. Szükség volt néhány hétre, míg gyógyult a lábam, de a stáb végig mellettem állt. Gaál Miklós erőnléti edzővel egyeztetve a múlt héten már elkezdtem a futóedzéseket, szerencsére semmi fájdalmat nem érzek. Mivel a belső oldalszalag is meghúzódott a térdemben, még nem tökéletes minden mozdulat.”

Birtalan hozzátette, a futóedzés első napján kocogás volt előírva számára, majd a második napon a gyorsabb tempójú futásra is jól reagált a szervezete. Az iramváltásos futásokat is elkezdhette, de a sprintelést egyelőre még nem próbálta.

Türelmesnek kell lennem, hiszen közel nyolc hetet hagytam ki. Úgy gondolom, ha a futással jól haladok, mellette pedig elvégzem az előírt comberősítő és mobilizációs gyakorlatokat úgy, hogy továbbra sem fogok fájdalmat érezni, akkor hamarosan teljes értékű edzésmunkát tudok majd végezni.”

Birtalan Botond a 2017–2018-as kiírásban a Békéscsaba futballistájaként 22 találattal – Lencse Lászlóval megosztva – gólkirályi címet szerzett az NB II-ben. A Vasashoz 2018 nyarán szerződött, most Balajti Ádámmal holtversenyben 13 találattal vezeti az angyalföldiek házi góllövőlistáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik