Békéscsaba: áll az új lelátó, épül a stadion – fotó, videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.03. 08:13
null
Az új lelátórész Békéscsabán (Fotó:<a href="http://www.beol.hu" target="_blank"> beol.hu</a>)
Jól haladnak a munkálatok a Kórház utcai stadionban. A létesítményben már áll az új lelátórész, igaz, egyelőre csupán a betontömbök kerültek a helyükre. A felújítás a régi fapados lelátórészt érinti, itt kapnak helyet a jövőben az öltözők és az irodák is.

A békéscsabai Kórház utcai stadion megújítása a kormány stadionrekonstrukciós programja keretében 2014-ben kezdődött, a pálya talajfelújítása már korábban megtörtént, most pedig a lelátó építése folyik.

Akik kilátogatnak ezekben a napokban a Kórház utcai stadionba, azok láthatják, hogy az Izraelita temető felőli oldalon gyorsan halad az új lelátó építése. A sportlétesítmény új lelátókat, kiszolgálóhelyiségeket, pályafűtést és világítást kap – írja a beol.hu.

A nettó 930.2 millió forint értékű megbízás keretében a Pharos 95 kivitelezésében történik a centerpálya Izraelita temető felőli (északnyugati) oldalán egy több mint 2280 ülőhellyel ellátott új lelátó építése, s a lelátókhoz kapcsolódó öltözők, VIP-helyiségek, sajtóhelyiségek, pénztár, büfé, vizesblokkok és egészségügyi helyiségek kivitelezése. A tervek szerint egy 3500 négyzetméteres VIP-parkolót is kialakítanak, és megtörténik a pályavilágítás rekonstrukciója.

A pályafűtéshez tartozó kazánház építését, valamint 2 darab 770 W fűtőteljesítményű gázkazán beépítését és gépészeti rendszerének kialakítását is elvégzi a kivitelező. A projekt teljes befejezése előreláthatólag 2017. november-december hónapra várható. Az új építménynél már állnak a tartóoszlopok. Akivitelező tájékoztatása szerint összesen 970 darab előre gyártott betonelemet július végéig egy hatalmas kirakós játékhoz hasonlóan daruznak, betonoznak és hegesztenek össze. Mindez azt jelenti, hogy az előbb említett időpontra szerkezetkész állapotba kerülhet az új épület.

Néhány hete az ellenőrző biztonságtechnikai pályabejáráson a Magyar Labdarúgó-­szövetség és a szakhatóságok munkatársai a Kórház utcai stadiont alkalmasnak találták az NB II-es bajnoki mérkőzések lejátszására, így az őszi idényben a Békés megyei közönség a hazai mérkőzéseket Békéscsabán tekintheti meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik