NB II: nagy a baj – visszaléphet a bajnokságtól a Dunaújváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.16. 11:49
A Dunaújváros lemondta a Vasas elleni, szombatra tervezett felkészülési meccsét. A Nemzeti Sport Online már december elején jelezte, hogy nagy gondok vannak a klubnál, és most Dobos Barna is nyíltan beszélt a problémákról – az is előfordulhat, hogy a csapat visszalép a bajnokságtól a tavaszi folytatás előtt.

„Felelősségünk teljes tudatában döntöttünk így – mondta Dobos Barna, a Dunaújváros klubigazgatója arról, miért nem vállalták a Vasas elleni szombati meccset. – Olyan feszült a helyzet, a légkör a csapat háza táján, hogy nem engedhettük meg játékosainknak a pályára lépést. Nem akartuk, hogy bármiféle botrány, indulat vagy sérülés miatt legyen emlékezetes ez a találkozó. Egyeztettünk az angyalföldi vezetőkkel, megértették gondjainkat. Vannak tartozások a játékosok felé, némelyikük napi gondokkal küzd, a jövőnk pedig enyhén szólva is bizonytalan. Aligha lehet csodálkozni rajta, ha idegesek a futballistáink. De le a kalappal előttük, edzenek tisztességgel, ők is reménykednek abban, hogy van, lesz jövőnk.”Dobos Barna, a Dunaújváros klubigazgatója arról, miért nem vállalták a Vasas elleni szombati meccset. – Olyan feszült a helyzet, a légkör a csapat háza táján, hogy nem engedhettük meg játékosainknak a pályára lépést. Nem akartuk, hogy bármiféle botrány, indulat vagy sérülés miatt legyen emlékezetes ez a találkozó. Egyeztettünk az angyalföldi vezetőkkel, megértették gondjainkat. Vannak tartozások a játékosok felé, némelyikük napi gondokkal küzd, a jövőnk pedig enyhén szólva is bizonytalan. Aligha lehet csodálkozni rajta, ha idegesek a futballistáink. De le a kalappal előttük, edzenek tisztességgel, ők is reménykednek abban, hogy van, lesz jövőnk.”

Amennyiben nem talál szponzort a klub, a tavaszi szereplés is veszélybe kerülhet.

„A kialakult helyzetre tekintettel rendkívüli ülést tart az elnökség, ahol döntés születhet a folytatásról. Szponzoráció nélkül nem tudjuk tovább finanszírozni a másodosztályt. Ez a költségvetés talán a harmadosztályra elegendő. Reméljük, nem következik be, hogy vissza kelljen lépnünk. Arra törekszünk, hogy befejezzük a bajnokságot, akár utánpótlás-játékosokkal” – fogalmazott a sportvezető.

A DUNAÚJVÁROSI VÁLSÁGRÓL BŐVEBBEN IS NYILATKOZIK DOBOS BARNA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik