NB III: kivédte Youla büntetőjét, most a Cigánd ellen készül

Vágólapra másolva!
2015.08.05. 13:19
A labdarúgó NB III Keleti csoportjában szereplő Somos SE együttesében folytatja a pályafutását az élvonalban büntetőt védő volt pápai kapus, Horváth Gábor, aki már be is mutatkozott új csapatában az Újpest II ellen 1–1-re végződő vasárnapi bajnokin.

„Maradt bennünk hiányérzet – mondta az Újpest II elleni mérkőzésről a Nemzeti Sportnak Horváth Gábor, a Somoskőújfalu kapusa. – A helyzetek alapján győzni kellett volna, még büntetőt is hibáztunk."Horváth Gábor, a Somoskőújfalu kapusa. – A helyzetek alapján győzni kellett volna, még büntetőt is hibáztunk."

Szerencse nélkül nincs karrier, tartja a nemrégiben még a Lombard Pápához tartozó játékos, akinek pályafutásából éppen ez hiányzik a kiteljesedéshez. A komlói születésű fiú 17 évesen került a Honvédhoz, majd még jobb körülmények közé Újpestre, ahol a Ligakupában és az NB III-ban állhatott a háló elé. Később Vecsést és a BKV Előrét is megjárta, míg 2013 nyarán Pápára igazolt.

„Rengeteget tanultam Szűcs Lajostól, ahogyan készült az edzésekre és a mérkőzésekre, az maga a profizmus. Azt sem bánom, hogy sokáig csak kisebb jelentőségű meccseken védhettem. A legvégén, Kispesten aztán én állhattam a kapuba, és kivédtem Souleymane Youla büntetőjét – emlékezett a közelmúltra a 193 centi magas, 94 kilós, 24 éves kapus. – Majd kisvárdai próbálkozás után Somoskőújfalura kerültem. Véber György vezetőedző bízik bennem, és bár úgy érzem, a harmadosztálynál meg tudnék oldani jelentősebb feladatokat is, a rutint játékkal szerezheti meg az ember."

Az NB III Keleti csoportjában újonc Somos SE a következő fordulóban a Cigánd vendége lesz.

Nem Horváth Gábor egyébként az egyetlen, aki az előző szezonban még magasabb osztályban szereplő klubtól igazolt a Nógrád megyeiekhez: a korábbi váci, egri és kaposvári középpályás, Albert Ádám szintén Véber György együttesében futballozik a 2015–2016-os idényben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik