NB III: megdöbbentő vereség érte Albert Flórián csapatát

Vágólapra másolva!
2015.04.11. 19:48
Albert Flórián csapata, a Nyugati csoportot vezető Budaörs 1–0-ra kikapott a sereghajtó, eddig nyeretlen Tököl vendégeként a labdarúgó NB III 22. fordulójának szombati játéknapján. A Középcsoportot vezető Vác 5–1-re verte a REAC-ot, míg a Keleti csoport első helyéért harcoló Kisvárda és Putnok egy-egy győzelemmel folytatta a párbajt. A játéknap gólfesztiválját a Hatvan rendezte: Híres Gábor tanítványai idegenben hatot vágtak a Hajdúböszörménynek.

NYUGATI CSOPORT NYUGATI CSOPORT

A Budaörsnek eddig csupán egy veresége volt (október elején kapott ki 4–0-ra Tatabányán), a csoport utolsó helyén messze leszakadva kullogó Tökölnek pedig egyetlenegy győzelme sem. A szombati mérkőzést Győri Zoltán 16. percbeli gólja döntötte el a lelkes hazaiak javára.

A listavezetőhöz a legközelebb álló – de a versenykiírás értelmében a feljutásban nem érdekelt – Győri ETO II négy gólt kapott a négy forduló óta nyerésben lévő Rákosmentétől (Horváth Bence duplázott a hazaiaknál), és bár a Tatabánya Máj Gábor, valamint Kocsis Gergő góljával legyőzte a Balatonfüredet, hátránya még mindig tetemes.

A Dósd kétszer egyenlítve szerzett pontot a III. kerületi TVE otthonában (mindkét gólját Solymos Zoltán szerezte), és szintén kétszer egalizált a Mosonmagyaróvár a hat gólt hozó sárvári meccsen.

A télen súlyos pontlevonással sújtott, az élbolyból a tabella veszélyes zónájában „száműzött” Dorog Berkó Ádám góljával legyűrte a 64. perctől emberhátrányban játszó Csepelt, és újabb lépést tett a bennmaradás felé.

KELETI CSOPORT

A nap gólzáporát rendező hatvaniak negyedóra elteltével Bodnár István és Kelemen Patrik révén már két góllal vezettek a nemrégiben edzőt cserélő Hajdúböszörmény vendégeként. A leváltott játékos-edző, Igor Bogdanovics ott volt a a hazaiak kezdőcsapatban, és az 57. percben éppen ő szépített – igaz, addigra Kelemen tizenegyesből lőtt egy újabb gólt, sőt betalált Czibolya Gábor és Sárközi Szabolcs is. A végjátékban Székesi Ádám állította be a 6–1-es végeredményt.

A Kisvárda a Cigándot fogadta, és a múlt heti putnoki botlása után begyűjtötte a három pontot. Myke Bouard Ramos büntetőből már a 9. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, de a presztízsmeccs csak a hajrában dőlt el: Szilvási Zoltán fejjel, Nagy Róbert lövésből volt eredményes, utóbbi már csapata emberelőnye mellett – derült ki az onlajnok.com tudósításából.

A Putnok a Tiszaújváros vendége volt, és bár kétgólos előnyét a hajrában elherdálta, a csereként beálló Sebők Tibor 92. percbeli bombagólja 3–2-es sikert eredményezett.

A Salgótarján Novák Norbert és Nagy Károly gólja révén a második félidőben fordította meg a Gyöngyös elleni „hatpontos” mérkőzést, így méltóképpen adózott a napokban 68 éves korában elhunyt korábbi védője, az NB I-ben 142 mérkőzésen szereplő Gecse Ferenc emlékének.

KÖZÉPCSOPORT

Magos Mátyás a kapust is kicselezve már a 14. percben megszerezte a vezetést a Vácnak a REAC ellen, de a java csak a fordulás után jött. Rusvay Gergely büntetőből növelte az előnyt az 51. percben, és mivel akkor a REAC-os Labát Dávid piros lapot kapott, Csank János csapata emberelőnybe került – és ezt ki is használta. Tányéros Gergő fejjel szerezte a harmadik gólt, Tóth Gergely szép kényszerítőzés után lőtte a negyediket, majd Pölöskei Péter fejjel adta meg a kegyelemdöfést.

A váciaknak jól jött, hogy a nagy rivális Kozármisleny két pontot Szentlőrincen hagyott. Az élbolyból kikapott a Bölcske is, míg a Monor és SZEOL győzelemmel zárkózott. Mészáros Attila az utolsó percben szerezte a hazai pályán október óta először nyerő Monor győztes gólját a Videoton II ellen, míg a szegediek két szép góllal verték meg a Baját.

LABDARÚGÓ NB III, 22. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Salgótarján–Gyöngyös 2–1
Kisvárda–Cigánd 3–0
Tiszaújváros–Putnok 2–3
Hajdúböszörmény–Hatvan 1–6
Kazincbarcika–Jászberény 0–0

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

KÖZÉPCSOPORT
SZEOL–Baja 2–0
Vác–REAC 5–1
Maglód–Gyula 0–2
Orosháza–Bölcske 1–0
Monor–Videoton II 2–1
Szentlőrinc–Kozármisleny 0–0

A KÖZÉPCSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

NYUGATI CSOPORT
Tatabánya–Balatonfüred 2–0
III. ker. TVE–Diósd 2–2
Rákosmente–Győri ETO II 4–1
Dorog–Csepel 1–0
Tököl–Budaörs 1–0
Sárvár–Mosonmagyaróvár 3–3

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik