NB II: nem számított a menesztésre az SZTK-edző

G. J.G. J.
Vágólapra másolva!
2015.03.19. 11:01
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB II hetedik helyén álló Szigetszentmiklós vezetősége a Ferencvárostól elszenvedett kiadós Ligakupa-vereség után szerződést bontott Székely Tibor vezetőedzővel. A szakember nem büszke csapata teljesítményére, de a menesztésére nem számított.

„Szerda reggel annak rendje és módja szerint kimentem a pályára, hogy megtartsam a délelőtti edzést, amikor Várhidi Péter szólt, hogy menjek be hozzá – mondta a Nemzeti Sportnak Székely Tibor, az SZTK-Erima kedden még vezetőedzői beosztásban lévő szakvezetője. – A klubigazgató tájékoztatott, hogy a klub tulajdonosának elképzelésébe nem fér bele a Ferencváros elleni vereség, ezért azonnali hatállyal szerződést bont velem."Székely Tibor, az SZTK-Erima kedden még vezetőedzői beosztásban lévő szakvezetője. – A klubigazgató tájékoztatott, hogy a klub tulajdonosának elképzelésébe nem fér bele a Ferencváros elleni vereség, ezért azonnali hatállyal szerződést bont velem."

Tény, a szigetszentmiklósi gárda nagy zakót kapott az Üllői úton. De hogy egyetlen vereség után azonnal felállítsanak valakit a kispadról, azért még a sokat látott magyar labdarúgásban is meglepő.

„Öt állandó kezdőjátékosom hiányzott a jelenleg legjobb formában lévő magyar együttes, az élvonalban dobogóra esélyes Ferencváros ellen, melynek hosszú kerete miatt mindegy, hogy milyen összeállításban lép pályára. Ugyanakkor nálunk messze nem mindegy, hogy kik alkotják a kezdő tizenegyet. Az első félidőben azt se tudtuk, hol vagyunk, villámgyorsan kaptunk egy ötöst. A szünetben, úgy érzem, sikerült rendeznünk a sorokat, és a második negyvenöt percet már kettő egyre hoztuk le. Természetesen nem vagyok büszke az Üllői úti hét egyre, de a menesztésemre azért nem számítottam. Különösen annak tükrében, hogy októberi érkezésem óta nem égtünk meg egyszer sem, első helyen jutottunk tovább a Ligakupában, és a bajnoki táblázaton is előreléptünk. A keddi találkozóig összesen tizenegy meccsen dirigáltam az SZTK-Erimát, s csupán egyszer, a legelső találkozón, még november nyolcadikán szenvedtünk vereséget, a Szolnoktól."

A szigetszentmiklósi együttes jó bajnoki szereplése ellenére meglehetősen zaklatott szezont tud maga mögött. Még Vágó Attilával kezdte 2014 augusztusában az NB II-es pontvadászatot, ám a nyolcadik fordulót követően – egy állítólagos antiszemita megnyilvánulást neki tulajdonítva – az MLSZ egy évre eltiltotta az edzőt, így a szakember az 5. helyen átadva csapatát, önként felállt a padról. Ekkor négy mérkőzésen csupán három pontot szerzett az SZTK-Erima, s ennek következtében visszacsúszott a táblázaton. November első hetében aztán érkezett Székely Tibor, aki ugyan az első mérkőzésén még nem tudta megállítani együttese egy hónapja tartó zuhanórepülését, ám azt követően hosszú veretlenségi sorozatba kezdett. Hat bajnokin, illetve négy Ligakupa-meccsen nem talált legyőzőre sorozatban. Majd jött a keddi, Fradi elleni zakó és a menesztés ...

A szombati, Sopron elleni bajnokira Székely Tibor eddigi segítője, Pintér Zoltán készíti fel az SZTK-Erimát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik