NB II: „Eddig is egyedül én vállaltam részt a felelősségből”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.17. 16:03
Amint arról beszámoltunk, hétfőn Szita Károlynál, Kaposvár polgármesterénél járt Rajczi Péter, a labdarúgó NB II-ben szereplő Kaposvári Rákóczi támadója, illetve Kárpáti Zoltán, a baráti kör elnöke, és a város segítségét kérte a nehéz helyzetbe kerülő klub megmentése érdekében. A megbeszélés után Szita Károly a legnagyobb közösségi oldalon azt írta, távozniuk kell azoknak, „akik ebbe a helyzetbe hozták a klubot". Illés János, a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezetője magára vette a polgármester szavait, de nem csak önmagát tartja felelősnek a kialakult helyzetért – adott hírt róla a sonline.hu.

„Nem akarok elébe menni a dolgoknak, érdemben szerdán foglalkozom az üggyel – mondta a sonline.hu-nak Illés János, a Kaposvári Rákóczi NB II-es labdarúgócsapatát működtető kft. ügyvezetője. – Nyilván magamra vettem a bejegyzést, hiszen részben rólam szól. Ám eddig is egyedül én voltam az, aki részt vállalt a felelősségből, nem tette ezt meg sem edző, sem játékos helyettem..."sonline.hu-nak Illés János, a Kaposvári Rákóczi NB II-es labdarúgócsapatát működtető kft. ügyvezetője. – Nyilván magamra vettem a bejegyzést, hiszen részben rólam szól. Ám eddig is egyedül én voltam az, aki részt vállalt a felelősségből, nem tette ezt meg sem edző, sem játékos helyettem..."

A labdarúgók vegyes érzelmekkel várják az NB II-es bajnokság tavaszi szezonjának pénteki rajtját, amikor elvileg Csákváron lépnek pályára. Illés János szerint ugyanis bizonyosan kiáll a mérkőzésre a csapat, melynek tagjai hosszú hónapok óta várnak a járandóságukra. A játékosok ígéretet kaptak, hogy szerdán hozzájutnak egyhavi fizetésükhöz, más kérdés, hogy öltözői források szerint három-hét hónapnyi pénzzel tartoznak nekik.

„Várunk a pénzünkre – mondta a klubházban Rajczi Péter. – Ígéretet tényleg kaptunk a klubtól, hétfőn a városházán viszont erre nem mondott senki semmit. Az viszont borítékolható, ha jövő hét elejéig nem lesz pénz, négy-öt játékos elhagyja a csapatot, s akkor biztos a kiesés."

Pénz hiányában persze az is kérdés, egyáltalán be tudja-e fejezni a szezont a csapat. Illés János optimista, úgy vélte, nemhogy végigjátsszák a bajnokságot, de bent is maradnak. Ehhez viszont pénzre, méghozzá sok pénzre lenne szükség. Illés azt is kijelentette, hogy a tartozásállomány mindenki előtt ismert, hiszen amikor december elején Sólyom Sándor mint befektetőjelölt feltűnt a csapat mellett, pontos kimutatást készítettek.

Az akkori tartozások érdemben nem nagyon csökkenhettek, mert a Puebla Kft. ügyvezetője kilencmillió forintot fordított a csapatra – igaz, ebben az összegben benne volt a Gyirmótra eladott utánpótlás-válogatott kapusért, Rusák Edvárdért kapott – nem hivatalos információk szerint – egymillió forint is. Viszont akár több tízmillió forintba kerülhet, hogy Sólyom lecserélte az edzői stábot, amelynek tagjait természetesen ki kell majd fizetnie a klubnak. Nem véletlen, hogy a Puebla Kft. ügyvezetőjének kaposvári regnálásával kapcsolatban az az egyik vélemény, hogy több kárt okozott, mint hasznot hozott.

„Nem az én kompetenciám megítélni – felelte Illés arra a kérdésre, nem érzi-e elvesztegetett időnek a Sólyom-érát –, ugyanis nem az én döntésem volt, hogy idejöjjön..."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik