NB II: 132 millióból épült pálya a Nyíregyházának

Vágólapra másolva!
2013.11.16. 07:41
Befejeződött az örökösföldi műfüves pálya építése, a jövő héten akár már bajnoki meccset is játszhatnak rajta a Nyíregyháza Spartacus utánpótláscsapatai, a Bozsik Akadémia játékosai. A beruházás 132 millió forintba került, melyet a Magyar Labdarúgó-szövetség támogatott – adta hírül Nyíregyháza város hivatalos honlapja.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) országos pályaépítési programjában Nyíregyháza is sikeresen pályázott. Így épülhetett meg Örökösföldön az az új műfüves pálya, amely az egyik legkorszerűbb technológiával készült. Az ünnepélyes átadáson Mészöly Kálmán korábbi szövetségi kapitány is részt vett, aki szerint fontos, hogy megfelelő legyen a labdarúgók képzésénél az infrastrukturális háttér – írja a város hivatalos honlapja, a nyiregyhaza.hu.

„Öröm számomra, amikor ilyen létesítményeket adhatunk át. Remélem, a jövőben az eredmények sem maradnak el” – mondta Mészöly Kálmán.

A teljes beruházás 132 millió forintba került, ennek 30 százalékát a város biztosította, míg a 70 százalékát az MLSZ TAO-s pénzből finanszírozta. A műfüves részt az utánpótlás veszi használatba, és a tervek szerint a jövő héten a Bozsik Akadémia csapata már ott játssza bajnoki mérkőzését a Puskás Akadémia ellen – tette hozzá Nyíregyháza város honlapja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik