Békés demonstráció az FTC-ért és Kevin McCabe visszacsalogatásáért

Vágólapra másolva!
2008.01.19. 15:01
Mintegy ezerötszáz-kétezer szimpatizáns részvételével békésen, rendbontás nélkül zárult az a demonstráció, amelyen a jelenlévők kiálltak a Ferencvárosi Torna Club és Kevin McCabe mellett az ingatlanpályázat kapcsán. A tüntetésen petíciót nyújtottak át Veres János pénzügyminiszternek címezve, azt kérve, hogy a lehető leggyorsabban írjanak ki új tendert, és arra hívják meg az összes eddigi érdeklődőt.
Kárpáti György és Gyarmati Dezső a demonstráción
Czagány Balázs
Kárpáti György és Gyarmati Dezső a demonstráción
Kárpáti György és Gyarmati Dezső a demonstráción
Czagány Balázs
Kárpáti György és Gyarmati Dezső a demonstráción

A fővárosi drukkerek mellett vidékről, Erdélyből és Felvidékről is érkeztek szurkolók az előre bejelentett, törvényes tüntetésen, sőt a bécsi Rapid is képviseltette magát. A zöld-fehér klubtól a labdarúgók (Lipcsei Péter, Dragóner Attila, stb.) és az elnökség tagjai is eljöttek. A kezdés előtt Fradi-indulók szóltak a jelenlévőkhöz.

A Fradi-zászlók mellett transzparensek is láthatóak, egy részük a reménybeli angol befektetőjelölthöz szólnak („Kevin come back! – Kevin, gyere vissza!, Sir Kevin, carry on! – Sir Kevin, folytassa)

A helyszíni beszámoló szerint a rendfenntartó erők tisztes távolságból figyelik az eseményeket.

Ismert, a tüntetést a Ferencvárosi Szurkolók Szövetsége hirdette meg, a demonstráción beszédet mondott Gyarmati Dezső, az egyetemes magyar sport legendája, olimpiai bajnok. A legenda arra kérte az illetékeseket, hogy mentsék meg a Ferencvárost, hiszen a klub magyar nemzeti kincs, igazi hungarikum.

Gyarmati Dezsőt a szurkolói csoportok képviselői követték alkalmi szónokként.

A tüntetés végén Veres János távollétében a Pénzügyminisztérium sajtósa vette át a két oldalas petíciót, amelyben a szurkolók újabb pályázat kiírását kérték. A drukkerek remélik, hogy a tenderre meghívják azokat a cégeket, amelyek részt vettek az eddigi öt, sikertelen pályázaton.

A demonstráció a magyar és a székely himnusz eléneklésével, nyugodtan zárult.

Pénteken négy oldalú közleményt (az MNV részéről Tátrai Miklós vezérigazgató, az FTC-től Rieb György elnök, a pályázó Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft.-től Szász András, az FTC Pártolói Egyesülettől pedig Kari Attila) írtak alá, hogy szerdán kiírják a hatodik, meghívásos pályázatot az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésében található hat plusz két hektáros terület hasznosítására.

Az állásfoglalásból kiderül, Tátrai és Rieb közösen felkérik az angol üzletembert, Kevin McCabe-et, hogy magyarországi cégén, az Esplanade-en keresztül az új pályázaton is vegyen részt. Mindketten megerősítették: céljuk az Üllői úti ingatlan mielőbbi sikeres értékesítése, az eddigi feltételrendszerrel azonos módon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik