Minimális különbséggel, de megérdemelten győzött a Fradi

Vágólapra másolva!
2007.11.03. 17:06
A labdarúgó NB II Keleti csoportjában az ötödik helyezett Ferencváros a negyedik Jászberényt fogadta. Ha a zöldek győznek, megelőzik riválisukat a tabellán. A vendégek kapusa Roza egy megingástól eltekintve remekül védett, abból viszont gólt kapott csapata, amivel eldőlt a meccs.
A csapatkapitány joggal ünnepli a mindent eldöntő gól szerzőjét, Brettschneider Lászlót
A csapatkapitány joggal ünnepli a mindent eldöntő gól szerzőjét, Brettschneider Lászlót
A csapatkapitány joggal ünnepli a mindent eldöntő gól szerzőjét, Brettschneider Lászlót
A csapatkapitány joggal ünnepli a mindent eldöntő gól szerzőjét, Brettschneider Lászlót

NB II, KELETI CSOPORT, 13. FORDULÓ


Helyszín: Üllői út
Nézőszám: 3500
Játékvezető: Szilasi Sz.
Asszisztensek: Lémon, Raff

FERENCVÁROS JÁSZBERÉNY
99 Zarzycki 14 Roza
87 Fitos 2 Fekete G.
26 Dragóner 17 Szeles
17 Mátyus 3 Majzik
50 Vasas 13 Kovács Á.
15 Bartha 3 Fele
6 Lipcsei 16 Lukácsi
8 Lazics 6 Szűcs L.
20 Brettschneider 4 Hídvégi
7 Ndjodo 11 Németh Gy.
9 Horváth P. 12 Benedek
Vezetőedző: Vezetőedző:
Csank János Sándor István

Gólszerző: Brettschneider (58.)
Csere: Horváth P. helyett Nagy S. (57.), Brettschneider helyett Deme (68.), Bartha helyett Kulcsár (81.), ill. Kovács Á. helyett Mohácsi (65.), Németh Gy. helyett Galgóczi (70.), Benedek helyett Szász (79.)
Sárga lap: Szűcs (56.), Majzik (64.)

Ahogyan az várható volt, az Üllői úton vehemens Fradi-rohamokkal kezdődött a találkozó, az ötödik percben Bartha a felső lécet találta el, míg Horváth Péter és Lipcsei lövésénél, illetve Ndjodo fejesénél Roza kapus védett remekül.

A vendégek előtt a félidő közepén adódott két lehetőség, de Hidvégi a kapu fölé, míg Fele mellé lőtt.

Az utolsó negyedórában előbb Brettschneider lőtt a kapusba, majd Lazics és Lipcsei lőtt a kapu mellé, de ekkor már a zöld-fehérek sem nyomtak olyan erővel, mint az elején.

A második félidőben is maradt a Fradi fölénye. Előbb Ndjodo lövését hárította bravúrral Roza, majd Brettschneider lőtt a kapu mellé. Aztán az 58. percben az eddig remeklő Roza kapus nagyot hibázott, s ezt kihasználva Brettschneider fejelt a kapuba. Ezzel megszerezte az áhított vezetést a hazai gárda.

Erre aztán rá is ültek a hazaiak, akik nyilván nem akartak abba a hibába esni, mint az idény elején, amikor hiába szereztek vezetést, az ellenfeleknek rendre sikerült kiegyenlítenie. Márpedig a Fradi idén még nem nyert úgy meccset, ha gólt kapott.

Szóval visszább vettek a zöldek, a vendégek viszont nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy náluk van többet a labda: a 16-os előteréhez érve elfogyott a tudományuk. A hosszabbításban aztán még Lipcsei növelhette volna az előnyt, ám végül a már fekvő Rozába lőtt.

Így aztán, ha csak minimális különbséggel is, de teljesen megérdemelten győzött a Fradi, s lépett fel így az ötödikről a negyedik helyre, míg a jászberényiek ugyan igazolták, hogy miért az övék az egyik legjobb védelem a másodosztályban, de a támadásokra így már nem maradt erejük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik