"A személyes érdekek az intézményes érdekek elé kerültek"

Vágólapra másolva!
2007.06.05. 16:14
Élesen kritizálta a Ferencvárosnál történteket Boros Bánk Levente, az egyesület volt elnökségi tagja. Szerinte az intézményes érdekek elé kerültek a személyes érdekek a klubnál.
Boros Bánk Levente
Boros Bánk Levente
Boros Bánk Levente
Boros Bánk Levente

Múlt héten új elnökséget választott a Ferencvárosi Torna Club közgyűlése, elnököt akkor még nem sikerült. A Dámosy Zsolt irányítása alatti elnökségből többen nem kerültek be, többek között Boros Bánk Levente, aki az NSO Tv-nek értékelte a helyzetet.

„Nem szeretnénk olyan sorsra jutni, mint korábban jó néhány csapat. (…) Mi tisztességesen szeretnénk akár az NB I-ben, akár az NB II-ben játszani. A Ferencvárosi Torna Club nevéhez az illik, hogy mindent korrektül tegyünk meg azért, hogy NB I-esek legyünk. Ha ez nem sikerül, inkább NB II, inkább BLASZ IV, csak ne elvtelenül cselekedjünk.”

Boros Bánk Levente hozzátette, szabálytalan elemei vannak a közgyűlésnek. Úgy gondolja, hogy az a visszarendeződés, miszerint a Furulyás-elnökség korábbi tagjai visszaszivárogtak, káros hatású lehet.
„(…) Az FTC szempontjából káros, valamint szembeköpése annak a munkának, amit elvégeztünk az elmúlt egy-másfél évben. (…) Még gondolkodunk rajta, hogy mit lehet tenni. Meggyőződésünk, hogy ez így nem tartható, már csak a tagság miatt sem és a szurkolók miatt sem. Éppen ezért valamint tennünk kell.”

A volt elnökségi tag kitért Dámosy Zsoltra is.
„Zsolttal rengeteg vitánk volt. Akkor is azt mondtam, (…) ez elsősorban intézményi vita. Tehát valójában mindketten az FTC érdekét képviseltük.” – Boros Bánk Levente hozzátette azt is, hogy azok az emberek, akik bekerültek az elnökségbe, azok a személyes érdekeiket helyezték előtérbe.

„(…) én úgy gondolom (Dámosynak), mindenképpen helye van az elnökségben. Hasznos a munkája, és dolgoznia kell az FTC-ért. (…) Azok az emberek, akik bekerültek az elnökségbe, nem biztos, hogy el tudják úgy végezni a munkát, mint az újabbak, akik nem vettek részt az FTC csődbevitelében.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik