Dámosy Zsolt az MLSZ-ben mondta el: időt kell nyernie a Fradinak

Vágólapra másolva!
2007.05.04. 14:05
A Magyar Labdarúgó-szövetségben (MLSZ) tárgyalt Dámosy Zsolt, a Ferencváros elnöke, Gertner Zoltánnal licenceljárási igazgatóval a 2006–2007-es bajnoki indulás feltételeiről folytatott megbeszélést – közölte a 100% Fradi magazin alapján a klub hivatalos internetes oldala. Az FTC megpróbálja minél későbbre halasztatni a végső döntést, legalább addig, amíg kiírják a a Könyves Kálmán körúti ingatlan eladására a pályázatot. Pénzt azonban csak hónapokkal később remélhet a klub.
Dámosy Zsolt és a Fradi hatalmas versenyfutásban az idővel a túlélésért
Dámosy Zsolt és a Fradi hatalmas versenyfutásban az idővel a túlélésért
Dámosy Zsolt és a Fradi hatalmas versenyfutásban az idővel a túlélésért
Dámosy Zsolt és a Fradi hatalmas versenyfutásban az idővel a túlélésért

Szavazás

A súlyos adósságokkal terhelt, csődhelyzethez közül álló FTC Labdarúgó Zrt. első fokon nem kapta meg az indulási jogot a licencbizottságtól – ahogyan a REAC, a Vác, a Tatabánya, a Fehérvár és a Felcsút sem –, de a másodfokú testületet még meggyőzhetik a klubok által a fellebbezés után bemutatott garanciák, illetve pótlólagos dokumentumok.

Mivel a szabályzat szerint az MLSZ csak a Ferencváros hozzájárulásával hozhatná nyilvánosságra az elsőfokú döntés okait, nem tudni, egészen pontos milyen kritériumoknak nem felel meg a zöld-fehérek nevezése.

Ugyanakkor köztudott, hogy a Fradi óriási tartozásokat halmozott fel, és jelen állás szerint csak az általa használt ingatlan eladásától – illetve az eredményes privatizáció hírére esetleg megjelenő hirdetők, szponzorok pénzétől – remélheti, hogy megmenekül.

A 6 plusz 2 hektáros területre – ezen fekszik a stadion is – egyelőre még nem írták ki a pályázatot. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság veezérigazgatója lapunknak korábban úgy nyilatkozott, hogy legkorábban májusban jelenthet meg az ajánlattételi felhívás.

Ugyanakkor a törvényben előírt határidők és egyéb időkorlátok miatt még további hónapokig tarthat, mire ebből a Fradi pénzhez jut, feltéve, ha eredményes lesz a pályázat.

A Ferencváros honlapján olvasható írásból arra lehet következtetni: Dámosy Zsolt elnök megpróbálja a végső határidőkig késleltetni a szövetség jogerős döntését licencügyben, de azzal tisztában van, hogy jelenlegi helyzetében a zrt. esélytelen arra, hogy rajtengedélyt kapjon.

A www.ftc.hu-n úgymond politikailag korrekten fogalmaztak Dámosy és Gertner Zoltán tárgyalásai után.

„Tekintettel arra, hogy az FTC és az FTC Labdarúgó Zrt. gazdálkodásában, vagyoni helyzetében a közeljövőben bizonyosan szignifikáns, pozitív változások fognak bekövetkezni, a felek egyetértettek abban, hogy a döntéshozatal során ennek figyelembevétele és kellő súlyú mérlegelése elengedhetetlen” – olvasható a zöld honlapon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik