Az első vereség Gellei Imre lemondását vonta maga után

Vágólapra másolva!
2007.04.14. 20:18
Címkék
Hazai pályán szezonbeli első vereségét szenvedte el a Ferencváros labdarúgócsapata a másodosztály Keleti csoportjában. Gellei Imre csapata a korán bekapott gólra még felelni tudott, azonban a hajrában némi meglepetésre a vendégek két gólt is szereztek, és megnyerték a mérkőzést. A Fradi a vereség ellenére továbbra is a tabella élén áll, ugyanis a Nyíregyháza is kikapott a 21. fordulóban.
A kecskemétiek öröme
Archív
A kecskemétiek öröme
A kecskemétiek öröme
Archív
A kecskemétiek öröme

NB II, 21. FORDULÓ

Helyszín: Üllői út
Nézőszám: 4000
Játékvezető: Sóthy A.
Asszisztensek: Kis Z., Beidek A.
A KEZDŐCSAPATOK
FERENCVÁROS KECSKEMÉT
59 Kemenes 22 Nagy Zs.
28 Bognár Zs. 18 Gyagya
26 Dragóner 7 Kurucsai
32 Ferencz 4 Vass Zs.
18 Laczkó Zs. 5 Farkas I.
87 Fitos 12 Némedi
6 Lipcsei 2 Lungu
8 Lazics 14 Kovrig
23 Deme 15 Rezes
20 Brettschneider 11 Csordás Cs.
55 Tököli 9 Balogh M.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Gellei Imre Török László
Gólszerző(k): Lipcsei (33.-11-esbő) ill. Csordás (5.), Yannick (73., 82.)
Csere: Deme helyett Csepregi (29.), Fitos helyett Bartha (46.), Brettscheider helyett Zsivoczky (66.) ill. Gyagya helyett Ábel (64.), Balog Sz. helyett Yannick (65.), Rezes helyett Borsos (70.)
Sárga lap: Deme (13.), Gyagya (15.), Vass (26.), Bognár Zs. (85.)

Szokatlan módon kezdődött a Ferencváros számára a Kecskemét elleni összecsapás. Gellei Imre csapata ugyanis mintha átaludta volna a mérkőzés elő negyedóráját, és amikor felébredt, már a vendégek vezettek Csordás góljával 1-0-ra.

Ekkor azonban az Üllői úton a szpíker bemondta, hogy a zöld-fehérek nagy riválisa a Nyíregyháza vereséget szenvedett Jászberényben. Ez fordulópontot jelentett a hazaiak játékában - és tudván, hogy növelhetik az előnyüket a szabolcsi csapattal szemben -, összekapták magukat és átvették a játék irányítását.

Igaz támadásban pontatlan volt Gellei Imre csapata, de még így is jóval veszélyesebben játszottak a kecskemétieknél, és ennek az első félóra elteltével meg is lett az eredménye.

A harmincharmadik percben Csepregit buktatta Kovrig a tizenhatoson belül, amiért Sóthy játékvezető jogosan adott tizenegyest a hazaiaknak. A büntetőt Lipcsei magabiztosan értékesítette.

Lipcsei Péter harcol, de ezúttal ez kevésnek bizonyult
Lipcsei Péter harcol, de ezúttal ez kevésnek bizonyult

A második játékrész elején a Ferencváros megszerezhette volna a vezetést, Tököli be is talált öt méterről Nagy Zsolt kapujába, azonban Sóthy játékvezető les miatt érvénytelenítette a támadó gólját.

A hetvenharmadik percben aztán jött a hidegzuhany a Fradi számára. Ekkor egy ellentámadást követően a csereként beállt Yannick mondhatni zavartalanul törhetett előre a jobb oldalon, és közelről bevette Kemenes kapuját.

Ezzel azonban nem volt még vége a mérkőzésnek, és ezt a Fradi bánhatta jobban, hiszen Dragóner és Ferencz késve próbálta lesre állítani Yannickot, aki megszerezte második gólját is, és gyakorlatilag el is döntötte a három pont sorsát.

A zöld - fehérek ezzel elszenvedték első vereségüket a bajnokságban, de továbbra is vezetik a másodosztály keleti csoportját, hiszen a Nyíregyháza is kikapott. A találkozó után Gellei Imre azonnal lemondott a szakvezetői posztról, a vezetőség egyelőre nem döntött arról, hogy elfogadja-e azt.

Elfogadták Gellei Imre lemondását

A zRT. igazgatósága elfogadta Gellei Imre lemondását. A klub vezetői felkérték ifjabb Albert Flóriánt, hogy az elkövetkező napokban tartsa meg a csapat edzéseit, ám a pályaedző jelezte, hogy Gellei Imre nélkül ő sem marad, és szintén felajánlotta a lemondását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik