Újpest: itt járt a válogatott középpályás, de nem szerződtetik

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 14:01
Souleymane Diarra nem tér vissza Újpestre (Fotó: archív)
A napokban a Nemzeti Sport Online-on adtuk hírül, hogy az Újpest FC tárgyal korábbi középpályásával, a kilencszeres mali válogatott Souleymane Diarrával. Úgy tudjuk, a 29 éves játékos a héten Magyarországon járt, a szakmai stáb felmérte az állapotát és az a döntés született, hogy nem szerződtetik.

 

Kedden arról számoltunk be, hogy korábbi játékosával, a kilencszeres mali válogatott Souleymane Diarrával tárgyal az Újpest FC a 29 éves, jelenleg szabadon igazolható középpályás lehetséges visszatéréséről.

Úgy tudjuk, Diarra azóta megérkezett Magyarországra, de már távozott is, ugyanis a Mészöly Géza vezette szakmai stáb felmérte a tavaly nyár óta klub nélküli labdarúgó állapotát, és úgy ítélte meg, nem jelentene azonnal segítséget a csapatnak, ezért nem javasolta a szerződtetését.

Diarra 2015-ben Marokkóból igazolt először Újpestre, két év alatt 50 tétmeccsen szerepelt a liláknál, hat gólt szerzett (és nyolc gólpasszt adott). Újpestről előbb kölcsönben, majd végleg a francia Lenshoz került, később játszott Törökországban is. Legutóbb a francia másodosztályú Guingamp-ban szerepelt.

Az továbbra is kérdéses, érkezik-e a napokban újabb kiszemelt Újpestre, de az biztos, hogy mostantól már csak szabadon igazolható labdarúgók jöhetnek szóba.

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Albi Doka (albán, KF Tirana – Albánia), Aboubakar Keita (elefántcsontparti, AIK – Svédország, szabadon igazolhatóként), Davit Kobouri (grúz, Dinamo Tbliszi – Grúzia)
Kölcsönbe érkezők: Huszti András (Zalaegerszeg)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Genzler Gellért
Kiszemeltek:  
Távozók: Oliver Jürgens (észt, DAC 1904 – Szlovákia), Lirim Kastrati (koszovói, Widzew Lódz – Lengyelország), Milos Koszanovics (szerb, Ajman Club – Arab Emírségek, szabadon igazolható), Märten Kuusk (észt, GKS Katowice – Lengyelország), Djordje Nikolics (szerb, Sivasspor – Törökország)  
Kölcsönbe távozók: Szabó Bálint (csíkszeredai kölcsön után Kozármisleny)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik