FTC: Ambiciózus örmény válogatott labdarúgót szerződtettünk – Hajnal Tamás

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.18. 12:03
Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója (Fotó: Árvai Károly)
„Edgar Szevikjan remekül beleillik a Ferencvárosba, jelentős potenciált látunk benne és nálunk kiváló labdarúgóvá fejlődhet” – jelentette ki Hajnal Tamás sportigazgató abban az interjúban, amelyet a moszkvai Szport-Ekszpressznek adott, miután az FTC szerződtette a négyszeres örmény válogatott középpályást az orosz élvonalbeli Nyizsnyij Novgorodtól.

Hajnal Tamás kitért rá, hogy fontosnak tartották Edgar Szevikjan megszerzését, akit úgy jellemzett, hogy ambiciózus futballista.

„Amennyire én tudom, nagyon boldog és motivált is, hogy csatlakozhatott a Ferencvároshoz. Újabb állomás a karrierjében” – idézte a sportigazgatót a Szport-Ekszpressz, amelynek anyagát a TASZSZ, az orosz állami hírügynökség is átvette.

A sportlap megszólaltatta a Nyizsnyij Novgorod vezérigazgatóját, David Melik-Huszejnovot is, aki elmondta: „A tárgyalásokon abban egyeztünk meg, hogy a játékos következő eladásának vételárából hét százalék a mi klubunkat illeti meg. A tranzakció összege 1.2 millió euró volt”.

A 22 éves Szevikjan Moszkvában született, ő maga örmény-orosz kettős állampolgár. A Lokomotiv Moszkvában kezdett el futballozni, ahonnan 16 évesen a Levante együtteséhez került. A spanyol klub második csapatában két év alatt 44-szer lépett pályára, ezeken a találkozókon összesen négyszer volt eredményes. Spanyolországban az első csapatban is bemutatkozhatott, majd a Nyizsnyij Novgorodhoz igazolt. Oroszországban 40 mérkőzésen kapott szerepet, nyolc gólt szerzett és egy gólpasszt adott. Végigjárta az orosz utánpótlás-válogatottakat, s ezt követően úgy döntött, az örmény nemzeti csapatot választja. Az örmény felnőttválogatottban 2023 őszén mutatkozott be, azóta négyszer húzhatta magára a címeres mezt.

A játékost 2025 nyaráig kötötte megállapodás az orosz klubhoz, ebből vásárolta ki a Ferencváros.

A sorozatban ötször magyar bajnok Ferencváros az Európa-konferencialiga egyenes kieséses szakaszának első körében – melyben a nyolcaddöntőbe jutás a tét – a görög Olympiakosszal csap össze február 15-én idegenben, egy héttel később pedig a Groupama Arénában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik