ZTE: Boér Gábor vezetőedző távozik – hivatalos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.12. 15:04
null
Jövő héttől már nem Boér Gábor irányítja a ZTE-t (Fotó: Kovács Péter)<br /><br />
A Zalaegerszegi TE FC a hivatalos honlapján erősítette meg a Nemzeti Sport vasárnapi értesülését – hétfőtől már nem Boér Gábor irányítja a zalaiak NB I-es labdarúgócsapatát.

 

„Boér Gábor április 24-vel vette át a vezetőedzői szerepet NB I-es csapatunknál, akkor Lendváról, testvéregyüttesünktől helyezte át székhelyét ismét Zalaegerszegre. Az előző idényben többek között ő irányította csapatunkat a történelmi sikert hozó MOL Magyar Kupa döntőjében, illetve több sikeres bajnoki mérkőzést is a magáénak tudhat. Az MTK elleni vereséget követően Boér Gábor felajánlotta, hogy távozik a ZTE FC vezetőedzői pozíciójából, amit a vezetőség elfogadott” – jelentette be vasárnap a honlapján a zalai klub. A ZTE megköszönte a távozó vezetőedző munkáját és sok sikert kívánt további pályafutásához.

A ZTE jelenleg, 11 ponttal a 10. helyen áll a bajnokságban.

Boér Gábor a 2020–2021-es idényben 31 tétmeccsen már irányíthatta a zalai csapatot, de két éve márciusban leváltották. Utána dolgozott Budafokon, majd a ZTE szlovéniai partnercsapatát, a másodosztályú Naftát irányította. A ZTE-hez tavaly áprilisban tért vissza, a szintén idény közben menesztett Ricardo Moniz helyére. Boér megnyerte a csapattal a Magyar Kupa döntőjét, összesen nyolc győzelmet, négy döntetlent és 11 vereséget számlált tavaszi visszatérése óta.

A zalai edzőváltás lesz az ötödik edzőcsere az NB I-ben ebben az idényben, az 1. forduló óta. A ZTE hosszú szünet után 2019-ben jutott vissza az NB I-be, azóta a mostani lesz a hetedik edzőváltás a klubnál, és ezen idő alatt még nem volt olyan vezetőedző, aki adott idényben az 1. fordulótól az utolsóig irányíthatta volna a csapatot.

NB I-ES EDZŐVÁLTÁSOK A 2023–2024-ES BAJNOKI IDÉNY KÖZBEN
2023.11.12.ZTEBoér Gáborhelyett ?
2023. 11. 07.Kisvárda
Mátyus JánoshelyettFeczkó Tamás
2023. 09. 04.
Ferencváros
Máté Csaba(az 1. forduló előtt Sztanyiszlav Csercseszovot váltotta) helyettDejan Sztankovics
2023. 09. 03.
Kisvárda
Gerliczki MátéhelyettMátyus János
2023. 08. 12.
Kisvárda
Milos Kruscsicshelyett ideiglenesenGerliczki Máté

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik