Sportrádió: A mai válogatott egy sikersztori, élmény nézni – Tóth Mihály

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.10.13. 12:17
null
Tóth Mihály a Sportrádió vendége volt (Fotó: Sportrádió)
A Hazafutás Gólkirályok című műsorában Tóth Mihály, a labdarúgó NB I 2003–2004-es gólkirálya volt Balogh Balázs műsorvezető vendége a Sportrádióban. 


Tóth Mihály immár négy éve dolgozik pályaedzőként Mezőkövesden, ahol nem kezdték jól az NB I-es idényt, de így is töretlen felé a bizalom.

„Úgy néz ki, továbbra is bíznak bennünk. Kuttor Attilával többször is bent tartottuk a csapatot, azt gondolom, ez ennek köszönhető. A statisztika nem hazudik, nyolc forduló alatt csak négy pontot szereztünk, ettől többet vártunk. Nem úgy sültek el a dolog, ahogy terveztük, de néhány forduló alatt sokat tud változni minden. A cél egyértelműen a bennmaradás, a klubnak a büdzséjével merészebb tervei nem lehetnek. A realitás ennek a kiharcolása, ezzel szerintem a játékosok is tisztában vannak.”

A Kispesten nevelkedő, a Ferencvárosban is futballozó korábbi válogatott játékos a nemzeti együttesről és soproni éveiről is beszélt.

„A soproni váltás annak idején bejött. Ott lettem gólkirály, a válogatottban is be tudtam mutatkozni, megnyertem még egyszer a Magyar Kupát, ráadásul a Ferencváros ellen egy pikáns mérkőzésen. Volt Sopronban egy ötödik helyünk is, ez egy vidéki kis csapatnak óriási dolog. Az a négy év eléggé jól sikerült. Azzal nem akarok foglalkozni, hogy miért nem kaptam több lehetőséget a válogatottban. Jó párszor voltam a keret tagja, volt rá esély, hogy többször is játsszak, végül a japánok ellen léptem pályára, és hát egyből egy, győztünk.”

Végül szót ejtett Marco Rossi magyar válogatottjáról is.

„A mai válogatott egy sikersztori, élmény nézni. Óriási dolog… Erre már nagyon vágyott mindenki, főleg a szurkolók. Most siker van, folyamatosan telt ház előtt tud játszani a csapat, ez óriási lökést ad. A szerbek elleni itthoni meccs komoly erőfelmérő lesz, de bízom benne, hogy nyerünk!”

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik