NB I: közel egyéves kihagyás vár Bobál Dávidra, kiderült Szolnoki sérülése is

Vágólapra másolva!
2023.10.22. 16:02
null
Bobál Dávidra hosszabb kihagyás vár (Fotó: Török Attila)
Az MTK Budapest és a Puskás Akadémia (0–5) NB I-es összecsapásán a hazaiaktól Bobál Dávid Achilles-ín-szakadást, míg a vendégektől Szolnoki Roland agyrázkódást szenvedett – mondták el edzőik a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

 

Bobál Dávidnak az első félidőben meghúzódott, majd elszakadt az Achillese, emiatt hordágyon kellett levinni a pályáról. Horváth Dávid vezetőedző elmondása szerint tíz hónap kihagyás vár rá.

„Nem mindegy, hogy egy-nullával, vagy nulla-eggyel indul a mérkőzés, sajnos nem mi szereztük meg a vezetést. A két tizenhatos között jól nézett ki a csapat, jól játszottunk, de a saját és az ellenfél tizenhatosán belül nem vagyunk elég határozottak. Az első gólnál Bobál Dávid meghúzta az Achillesét, sajnos később el is szakadt neki, valószínűleg tíz hónapra kidőlt. Újabb kulcsember dőlt ki, és ha az eddigi védekezésbeli hiányosságainkat a sérülések okozták, Bobál Dávid kidőlésével még nagyobb fejtörést okoz ezek megoldása” – értékelte a mérkőzést a kék-fehérek mestere.

Szolnoki Roland saját kapusával, egy beadást elvétő Markek Tamással ütközött, ezután a szünetben lecserélték.

„Nagy kérdés, mi lett volna, ha a mérkőzés elején belövi a tizenegyest, de nem így lett végül. Minden középpályásunk nagyszerűen edzett, ezért szerettünk volna mindannyiuknak lehetőséget biztosítani. Jonathan Levi és Mikael Soisalo némileg csalódást okozott, miattuk hagytam ki Luciano Slagveert és Jakub Plseket. Slagveert végül kényszerű okokból jobbhátvédként kellett bevetnem, mert Szolnoki Roland agyrázkódást szenvedett. Nehéz az MTK otthonában ilyen különbséggel nyerni, elégedett vagyok” – mondta el Hornyák Zsolt vezetőedző.

LABDARÚGÓ NB I
10. FORDULÓ
MTK Budapest–Puskás Akadémia FC 0–5 (0–2)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2625 néző. Vezette: Antal Péter
Gólszerző:
Batik (10.), Gruber (38.), Corbu (64.), Nagy Zsolt (74.), Favorov (90+1.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik