NB I: Ha nem is sok, de nehány ponton megfogható a Fradi – Holdampf Gergő

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.10.22. 09:49
null
Holdampf Gergő örül a telt háznak, de tudja, nem szabad, hogy nyomásként helyeződjön rájuk (Fotó: Kovács Péter)
Holdampf Gergő, a DVTK csapatkapitánya újra tizenkétezer szurkoló előtt játszhat – a középpályás elmondta, az is pluszmotivációt jelent, hogy ha nyernek, pontszámban utolérik a Fradit. 


Fergeteges hangulatra lehet számítani a Diósgyőr–Ferencváros bajnokin: idehaza szokatlan módon már több mint egy hete, múlt héten pénteken elfogyott az összes jegy a rangadóra, körülbelül 12 ezren ülnek (vagy állnak) majd a lelátón.

„Újra megadatott, hogy ennyi ember előtt játsszak, biztosan nagy élmény lesz – mondta lapunknak Holdampf Gergő, a Diósgyőr 29 esztendős csapatkapitánya a májusi, ETO FC Győr elleni NB II-es mérkőzésre utalva, amelyen bajnokként, 12 600 néző előtt lépett pályára a Diósgyőr. – Elképesztő, hogy már több mint egy hete nem lehet jegyet kapni a meccsre – nem kellett arra külön készülnünk, hogy telt ház lesz, hiszen ha nem is ennyien, de rendre sokan vannak a lelátón Diósgyőrben. Kíváncsian várom, ilyen hangulatban, ilyen erős csapat ellen mire leszünk képesek: jó erőfelmérő ez nekünk! Nem szabad, hogy teher legyen számunkra a sok néző, biztos vagyok benne, hogy ez motivál majd minket. Persze nem szabad túlpörögni, okosan kell futballoznunk, ha szükséges, ott leszek, csapatkapitányként a feladataim közé tartozik, hogy adott esetben nyugtassam a társakat.”

Kérdés persze, hogyan lehet megállítani a Ferencvárost, amelynek kerete a legerősebb idehaza.

„A Fradi játékosai rendkívül gyorsak, ebben a bajnoki idényben is jól szerepelnek, úgyhogy fel kell kötnünk a gatyánkat. Természetesen videóztunk, láttuk, hogy ha nem is sok, de néhány ponton megfogható a Fradi. Ám ezeket nem szeretném a meccs előtt megosztani... Bízom benne, hogy a találkozó után elmondhatom majd, hogy bejött a taktikánk és legyőztük a Fradit! Pluszmotivációt jelent számunkra, hogy ha nyerünk, pontszámban utolérjük vasárnapi ellenfelünket. Úgyhogy bármilyen szegmensét nézzük a rangadónak, csak arra jutunk, hogy jó mérkőzés kerekedhet ki belőle: sok szurkoló és nagy tét.”

NB I
10. FORDULÓ
13.15:
MTK Budapest–Puskás Akadémia FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
15.30: Debreceni VSC–Fehérvár FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
17.45: Diósgyőri VTK–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik