Újpest: Testhezálló a csapat játéka – Oliver Jürgens

Vágólapra másolva!
2023.09.13. 10:06
null
Oliver Jürgens, a húszéves észt támadó nagy reményekkel érkezett Torinóból az Újpest FC-hez, s reméli, hogy sokszor nyílik lehetősége a kapust is kicselezve gólt szerezni a magyarországi futballpályákon (Fotó: Újpest FC)
Az Újpesthez az átigazolási időszak legvégén aláíró Oliver Jürgens Olaszországban töltött négy éve után Magyarországon robbanna be a felnőttfutballba, a húszéves észt csatár testhezállónak érzi a lilák stílusát, gólokkal, gólpasszokkal tolná csapata szekerét.


Jarmo Ahjupera személyében Újpesten futballozott már gólérzékeny észt futballista, a csapat szurkolói pedig bíznak abban, hogy az átigazolási időszak hajrájában szerződtetett Oliver Jürgens legalább olyan eredményes lesz, mint a klubot 2011-ben, valamint a 2013–2014-es idényben erősítő honfitársa, aki 21 tétmérkőzésen 12 gólt szerzett és négy gólpasszt adott lila-fehérben. A húsz­éves támadóban sokat láthatnak a Megyeri úton, hiszen a hússzoros bajnokcsapat átigazolási díjat fizetett a Torinónak a játékjogáért. Pedigréje alapján izgalmas, ígéretes futballista szerződött az NB I-be, ugyanis négy évet töltött Serie A-klubok utánpótlásában, a Verona, az Internazionale, a Roma és a Torino kötelékében pallérozódott, s a 2020–2021-es évadban 12 találattal gólkirály lett a milánóiak U18-as csapatában. A hírek szerint több együttes érdeklődött a kapós csatár iránt, aki végül az NB I negyedik helyezettjéhez írt alá azután, hogy a helyszínen nézte meg a gárda Kisvárda elleni győztes összecsapását (3–2).

„Több egyesülettől kerestek, ám az Újpest győzött meg leginkább, úgy éreztem, ő akar igazán, ami roppant fontos volt nekem  – mondta a Nemzeti Sportnak Oliver Jürgens. – Nagy csapatban szerettem volna futballozni, ahol tapasztalt, kész labdarúgókkal játszhatok együtt, s úgy érzem, ilyen szempontból is a megfelelő együtteshez írtam alá, ezért sem hezitáltam sokat. Testhezálló a csapat játéka, tetszik, ahogy járatja a labdát. Nagy lehetőség előtt állok, hiszen először szerepelhetek profi egyesületben felnőttszinten – tizenöt évesen az észt harmadosztályban tanulgattam a játékot, de annak már öt éve. Az első benyomásaim nagyon jók. A város gyönyörű, jártam itt korábban, s a kedvencem lett, úgyhogy örültem, hogy ide költözhetek. A klubban mindenki nyitott és segítőkész, kedvesek velem a társak, ráadásul mindenki beszél angolul vagy olaszul, szóval könnyen megy a beilleszkedés. Az edzések rövidebbek, mint Olaszországban a primaveracsapatoknál voltak, ugyanakkor intenzívebbek, s örülök neki, hogy szinte minden gyakorlatot labdával végzünk, közel áll hozzám ez a szemlélet. Korábban az Internazionaléban és a Torinóban is készülhettem az első kerettel, ami nagyon inspiráló volt, motivált, hogy minél jobb legyek, s eljussak arra a szintre, ahová vágyom. A magyar válogatottat magas szinten jegyzik, csapatként acélos, a magyar bajnokságról is sok jót hallottam.”

A támadó úgy érzi, sokat fejlődött az Olaszországban töltött évek során, taktikailag éretté vált.

„Szeretném segíteni a klubot, hogy minél jobb helyen végezzen. Csatárként az a legfőbb feladatom, hogy gólokkal, gólpasszokkal toljam a csapat szekerét, mindent alárendelek annak, hogy eredményesek legyünk. Olyan támadóként jellemezném magam, aki kiveszi a részét a támadásépítésből, szeretek megjátszható lenni, bemozogni az üres területre. A kilences, valamint a tízes pozíciójában is otthonosan érzem magam, de bárhol számítson rám a szakmai stáb, szeretném kihozni magamból a maximumot.”

Ezren lehetnek a pécsi vendégszektorban
Az Újpest FC szombaton 16.45-kor a Pécsi MFC otthonában lép pályára a Mol Magyar Kupában. A lila-fehérek ezer belépőt kaptak a mérkőzésre, ugyanakkor technikai okból a fővárosi együttes nem tudja őket árusítani, és mivel ezúttal online jegyvásárlásra sincs lehetőség, a belépőket elővételben kizárólag Pécsen, a PMFC Stadion pénztáraiban, valamint az Id. Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpontban lehet megvásárolni.

 

AZ NB I ÁLLÁSA
1. Debreceni VSC 5 4 1 11–5 +6 12
2. MTK Budapest 6 3 2 1 8–5 +3 11
3. Puskás Akadémia 6 3 2 1 12–11 +1 11
4. Újpest FC 6 3 2 1 11–11 0 11
5. Diósgyőri VTK 6 3 1 2 11–7 +4 10
6. Ferencvárosi TC 4 3 1 18–8 +10 9
7. Kecskeméti TE 5 3 2 8–5 +3 9
8. Paksi FC 5 2 2 1 8–8 0 8
9. Fehérvár FC 6 1 1 4 8–12 –4 4
10. Kisvárda 6 1 1 4 6–12 –6 4
11. Zalaegerszegi TE 6 1 5 6–15 –9 3
12. Mezőkövesd 5 1 4 5–13 –8 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik