Újpest: Luca Mack szerint legyőzhetik a Puskás Akadémiát

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2023.08.03. 10:36
null
Luca Mack szerint az NB I az alulértékelt bajnokságok közé tartozik (Fotó: Dömötör Csaba)
Az Újpest FC honlapja interjút közölt Luca Mackkal, aki a Fehérvár ellen gólt szerzett a 2–1-re megnyert mérkőzésen. Mack beszélt a terveiről, Vignjevics céljairól, valamint arról, hogy miként látja a magyar bajnokságot és a saját jövőjét. Ezenkívül a Puskás Akadémia elleni meccsről is megosztotta gondolatait.

Az 1. fordulóban aratott győzelem az Újpest FC egyik gólszerzője, a német Luca Mack szerint a csapatépítés eredménye, hiszen Nebojsa Vignjevics edző a csapatépítést tartja a legfontosabbnak, és hogy egységben játsszon a csapat, vagyis nem saját magukért, hanem a társaikért, egymásért játszanak.

A magyar bajnokságról az a véleménye, hogy a sokféle nemzetiségű játékos mind hozza magával a saját jellegét, játékstílusát, és ez változatossá teszi.

„A magyar bajnokság elég fizikális és kissé alulértékelt, és habár eddig csak Németországban játszottam, szerintem nagyon hasonlít a belgához vagy a svájcihoz. Németországban megszokott dolog, hogy mielőtt valaki nagyobb ligákba igazol, egyfajta lépcsőfokként használja Ausztriát, Belgiumot, Svájcot.”

Így nem csoda, hogy Mack leginkább a Bundesligába vágyik, de addig még sokat kell dolgoznia. Budapestet már megismerte, megszokta az új környezetet, és remekül elboldogul. Luca Mack az Újpest FC következő találkozójáról, a Puskás Akadémia elleni meccsről is megosztotta a gondolatait.

„A bajnokság kezdete előtt beszélgettem egy barátommal, hogy szerintem a Fehérvárt legyőzzük, mert ellenük jól szokott menni, viszont a Puskás Akadémia ellen sokkal nehezebb dolgunk lesz, mert mostanában ritkán vertük meg őket. Úgy érzem, hogy mindig nehezebb a Puskás Akadémia ellen játszani. Nem tudom pontosan megmondani az okát. Mindkét csapatban hasonló minőségű a keret, a felcsútiak játékstílusa valamiért mégis kevésbé fekszik nekünk, sokkal fizikálisabbak a párharcok. Ennek ellenére azt mondom, hogy ha ugyanolyan intenzíven játszunk, mint a Fehérvár elleni első fél órában, és mindenki a legjobbját nyújtja, akkor nemcsak egy, hanem három pontra is jók lehetünk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik