NB I: A szögleteknél hallom, az újpesti éveimre emlékeztetnek a nézők – Balogh Balázs

Vágólapra másolva!
2023.08.27. 11:15
null
<strong>Balogh Balázs</strong> (balra) elszántan készül a Fradi elleni bajnokira (Fotó: Paksi FC)
Huszonhetedik alkalommal játszhat vasárnap a Ferencváros ellen Balogh Balázs, a paksiak rutinos középpályása.

 

Közel a 350. bajnoki mérkőzés – a 33 esztendős Balogh Balázs 2010 augusztusában mutatkozott be az élvonalban, eddig 341 összecsapáson szerepelt. Újpesten 186, a Puskás Akadémia színeiben 44, Pakson 111 NB I-es bajnokin lépett pályára, vagyis még 2023-ban mérföldkőhöz érkezhet. A középpályás lapunknak azt mondta: ugyanolyan motivált, mint a bemutatkozása idején.

„Nagyon szeretem a futballt – adott magyarázatot a lelkesedésére a paksiak játékosa. – Egy órával az edzés előtt már kint vagyok a pályán, erősítek, mobilizációs gyakorlatokkal készülök, melegítek, a gyakorlás után masszíroztatok, ötfokos vízben regenerálok: odafigyelek magamra. A játékot pedig élvezem, a társaságot is nagyon, gyakran ebédelünk, kávézunk együtt.”

A statisztika szerint a fedezet 27. alkalommal futballozhat bajnokin a Ferencváros ellen. Noha gyerekkorában a Fradi utánpótlásában nevelkedett, az ifikorból kinőve az Újpest adott neki szerződést, lila-fehérben három győzelem, két döntetlen és nyolc vereség a mérlege a zöld-fehérek ellen, Felcsúton veretlen maradt az FTC ellen (egy győzelem idegenben és két döntetlen), s amióta Pakson szerepel, két győzelem és egy döntetlen mellett hétszer vesztes csapatban futballozott.

„Nagyon szeretek a Groupama Arénában játszani  – mondta erre Balogh Balázs. – Nekem megadatott, hogy a régi stadionban is futballozhattam, amikor lebontották az Üllői úti létesítményt, a Puskás-stadionban is szerepeltem derbin, és hosszú évek éve óta már a Fradi új otthonában lépünk fel. Mindig jó a hangulat, és igaz, a drukkerek nem tudják, hogy gyerekkoromban ott is nevelkedtem, ha kimegyek egy szögletet beadni, hallom, hogy az újpesti éveimre emlékeztetnek. Nincs ezzel baj, szeretem, ha sokan vannak a nézőtéren, mi is jó miliőben szeretünk futballozni. A vasárnapi mérkőzés? A Zalgiris elleni győzelem után önbizalommal várhatja a Fradi a találkozót, láttuk, hogy ha sok a hiba, rendezetlen a védelem, sok a terület, a támadói rendkívül veszélyesek.”

Borsos László
Arra számítok, hogy a Ferencváros a lehető legerősebb kezdő tizeneggyel lép pályára, a Zalgiris elleni csütörtöki Európa-konferencialiga-visszavágón pedig tartalékosabb összetételben. Alighanem nagy kedvvel és önbizalommal futballoznak majd a hazaiak, s ha elkapják a fonalat, lendületből átroboghatnak az idényben még veretlen Pakson is – kétgólos Fradi-győzelmet várok.

 

Egy ellenfelet biztosan nem kell bemutatni a paksiaknak. Varga Barnabás az előző idényben a tolnaiak színeiben lett gólkirály, a nyáron szerződött az Üllői útra. Hogy készülnek ellene a régi társai?

„Nem bánnám, ha Máté Csaba rotálna, és pihentetné Barnit – mondta nevetve Balogh Balázs. – Hogy sok gólt rúg, és minden fejpárbajt megnyer, azzal mindenki szurkoló tisztában van. Azt talán kevesebben tudják, hogy nagyszerű csapatember, edzésen az egymás közötti játékban is rengeteget futott, visszasprintelt a jobbhátvéd helyére, ha arra volt szükség a győzelemhez, szuper a mentalitása, ráadásul nagyon jó srác, igazi barát, szurkolunk a sikereiért. Kivéve persze vasárnap.”

NB I
5. FORDULÓ
15.30:
Debreceni VSC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport+) – élőben az NSO-n!
17.30: Ferencvárosi TC–Paksi FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
19.30: Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport+) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik