Fehérvár: kölcsönbe érkezett az ősszel a Man. City ellen is játszó támadó – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.08.01. 15:59
null
Karamoko aláírt (Fotó: fehervarfc.hu)
Ahogyan azt a Nemzeti Sport beharangozta, Mamoudou Karamoko a labdarúgó NB I-ben szereplő Fehérvár FC-ben folytatja pályafutását. A székesfehérvári klub a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a francia támadó az idény végéig érkezett kölcsönbe.

A 24 éves francia Mamodou Karamoko a Köbenhavn csatára, tavaly januárban szerződtették az osztrák LASK-tól. A dánok első csapatában azóta csak tíz meccsen szerepelt – köztük tavaly októberben, a Manchester City ellen 5–0-ra elveszített BL-csoportmeccsen játszott kezdőként egy félidőt –, így nem meglepő, hogy távozott a koppenhágai klubtól.

A Párizsban született Karamoko 2020-ban egy bajnokin játszott a német élvonalbeli Wolfsburgban is, előtte pedig a Strasbourg és a Paris FC utánpótlásában szerepelt Franciaországban. A legeredményesebb élvonalbeli időszakát Ausztriában töltötte, a LASK-ban 16 bajnokin öt gólt szerzett. Piaci értékét 700 ezer euróra becsüli a Transfermarkt. Mivel a szerződése 2026-ig köti Dániába, a magyar együtteshez csak kölcsönbe érkezett.

„Nagyon tetszik a Vidi stadionja, és bízom benne, hogy ebben a remek atmoszférában minél többet pályán lehetek majd – idézte Karamokót a gárda honlapja. – Az előző klubomnál nem kaptam annyi lehetőséget, mint szerettem volna, majd a Vidi megkereste az ügynökömet, és egy ambiciózus projektet vázoltak fel. A csapat két másik francia játékosát, Lyes Hourit és Franck Bambockot korábban nem ismertem, de az érkezésem előtt beszéltem velük, és elmondták, hogy nagyon jól érzik magukat, minden professzionálisan működik a klubnál, ezek szintén meggyőzőek voltak számomra. Izgatottam várom a szerdai napot, ugyanis ekkor lesz az első közös edzésem a csapattal. Mindig a maximumra törekszem a pályán, így abban bízom, hogy sikeres idény vár ránk.”

„Láttuk korábban, hogy a francia támadó a magyarhoz hasonló osztrák bajnokságban hogyan teljesített és mennyi gólt szerzett, s bár az elmúlt időszakban nem kapott sok lehetőséget Dániában, tudjuk, hogy egy jó felépítésű, gyors csatárral erősödött a keretünk – jelentette ki Juhász Roland sportigazgató. – Mamoudou nagy ambíciókkal érkezett, szeretné magát újra felépíteni és bizonyítani azt, hogy jó játékos. A felkészülést végigcsinálta a Köbenhavnnal, minden fizikai teszten remekül teljesített, így rögtön csatlakozni tud a kerethez.”

Karamoko Franck Bambock után a második francia szerzeménye a Fehérvárnak ezen a nyáron.

ÍME A FEHÉRVÁRI KISZEMELT, JÁTÉK KÖZBEN:

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Franck Bambock (francia, Grenoble Foot – Franciaország), Berki Marcell (Red Bull Salzburg), Spandler Csaba (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Mamoudou Karamoko (francia, FC Köbenhavn – Dánia)
Kölcsönből visszatérők: Kovács Bence (Kazincbarcika), Zeke Márió (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: –
Távozók: Alef (Alef dos Santos Saldanha, brazil, szabadon igazolható), Claudiu Bumba (román-magyar, ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként), ifj. Dárdai Pál (magyar-német, Hertha BSC – Németország). Marcel Heister (német-horvát, Ludogorec Razgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Kojnok Zsolt (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Kovácsik Ádám (győri kölcsön után Mezőkövesd – szabadon igazolhatóként), Jevhen Makarenko (ukrán, Ordabaszi FK – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként), Loic Nego (francia-magyar, Le Havre AC – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Artem Sabanov (ukrán, FK Polisszja Zsitomir – Ukrajna, szabadon igazolhatóként), Stopira (Ianique dos Santos Tavares, zöld-foki-szigeteki-magyar, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Babos Bence (FC Ajka), Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk
: Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Konyaspor – Törökország), Nikola Szerafimov (északmacedón)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik