NB I: a Vaduzból érkezett klasszikus center az Újpestbe

Vágólapra másolva!
2023.07.24. 10:26
null
Franklin Sasere immár az Újpest játékosa (Fotó: Újpest FC)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest az általa nagyon jól ismert liechtensteini FC Vaduzból szerződtetett 25 éves nigériai csatárt, Franklin Sasere személyében.

 

Franklin Sasere 1997. június 29-én született Nigériában. Ott is kezdett el futballozni, a Sunshine Stars együttesében. 2019-ben a Lugano csapata szerződtette, majd játszott kölcsönben Máltán, ahol bajnoki címet is ünnepelhetett, a Hamrun Spartansszal. Sasere 2022 nyarán igazolt abba a Vaduzba, amely ellen az Újpest kétszer is játszott a nemzetközi porondon, a 2006–2007-es UEFA-kupa-selejtezőben alulmaradt vele szemben, míg a 2021–2022-es Ekl-selejtezőben visszavágott neki.

Sasere a legutóbbi idényben a svájci másodosztályban, a Svájci Kupában és a Konferencia-ligában összesen 8 gólt és 3 gólpasszt jegyzett, és az ő találatai is kellettek ahhoz, hogy a Vaduz a harmadik számú európai kupasorozat főtábláján szerepelhessen – írja az Újpest a játékost bejelentő cikkében.

Klasszikus center poszton játszik, 185 centiméteres magasságának köszönhetően közel 50 százalékban megnyeri a fejpárbajokat.

„Kiválóan bánik a labdával, így az összjátékokból is hasznosan kiveszi a részét, ráadásul erős testfelépítésű, jól fedezi a labdát. Mindezek mellett kifejezetten gyors játékosról van szó, mely fontos szempont volt a kiválasztásánál, hiszen így Csoboth Kevinnel és Kiss Tamással kiegészülve az NB I egyik leggyorsabb támadósora állhat össze” – fogalmaz a klub.

Sasere átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, aláírta szerződését.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
George Ganea (román, FC U Craiova – Románia, szabadon igazolhatóként), Kiss Tamás (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként), Franklin Sasere (nigériai, FC Vaduz – Liechtenstein), Tamás Krisztián (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Dzenan Burekovic (bosnyák, Szpartak Szubotica – Szerbia), Märten Kuusk (észt, Flora Tallinn – Észtország), Matija Ljujics (szerb, Sabail – Azerbajdzsán), Máté Zsolt (Tiszakécskei FC), Ognjen Radosevics (szerb, Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Geiger Bálint, Tamási Domonkos
Kiszemeltek:

Távozók: Nemanja Antonov (szerb, MTK Budapest, szabadon igazolhatóként),Giuseppe Borello(olasz, szabadon igazolható),Abdoulaye Diaby (mali, FC St. Gallen 1879 – Svájc), Petrus Boumal Mayega (kameruni, Al-Bataeh – Egyesült Arab Emírségek, szabadon igazolhatóként), Ognjen Mudrinszki (szerb, szabadon igazolható), Filip Pajovics (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Fernand Gouré (elefántcsontparti, Westerlo – Belgium)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Yohan Croizet (francia, kikerült az első csapat keretéből), Luis Jakobi (német, kikerült az első csapat keretéből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik