MTK: gólokat már szerzett, a magyar nyelvvel még ismerkedik Nemanja Antonov

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2023.07.12. 12:16
null
Nemanja Antonov az MTK egyik erőssége lehet a 2023–2024-es idényben (Fotó: MTK Budapest)
Az MTK Budapest negyedik szlovéniai előkészületi mérkőzését szerdán a Celje ellen játssza, a nyáron szerződtetett Nemanja Antonov szerint a Kranjska Gora-i edzőtábor segíti a nyolc érkező beilleszkedését.

Már csak a záróakkord van hátra az MTK Budapest edzőtáborából. Az NB I-es újonc már-már szokásos módon a szlovéniai Kranjska Gorában készül az idényre, július 3. és július 12. között tréningezik az olasz és az osztrák határ szomszédságában. A festői, hegyekkel körülölelt környezetben gyakorló együttes eddig három tesztmeccsel hangolt külföldön: a horvát ezüstérmes Hajduk Splittől 3–1-re, a szlovén nyolcadik NK Bravótól 2–0-ra kikapott, majd a szerb bronzérmes Csukaricskit 2–1-re legyőzte. Zárásként a szlovén ezüstérmes Celjével csap össze szerdán gyakorlópartnere otthonában, majd idehaza folytatja a munkát. A nyáron eddig nyolc új labdarúgót szerződtető kék-fehérek lépésről lépésre fejlődnek erőnlétben és taktikában – erről a csapat nyáron érkezett bal oldali védője, a középpályán is bevethető Nemanja Antonov beszélt lapunknak.

„Tetszik, hogy megpróbálunk tetszetős futballal kirukkolni, labdatartásra építünk, irányítani akarjuk a játékot, erőltetjük a dinamikus támadásvezetést      – mondta az Újpesttől érkező 28 éves szerb labdarúgó, aki a felkészülési időszakban kétszer is betalált, legutóbb a Csukaricski ellen. – Nem tulajdonítok nagy jelentőséget a felkészülés idején szerzett góljaimnak, fontosabb, hogy jó erőben és formában várjam az idényt, de egy új játékos esetében sohasem rossz, ha már az első meccsein gólokat szerez. Érzem Horváth Dávid vezetőedző bizalmát, élvezem a közös munkát, önbizalommal futballozom. Az edzőtábor segít abban, hogy minél hamarabb beilleszkedjek, ahogyan a többi érkező helyzetét is megkönnyíti. Az már néhány hét közös munka után  feltűnt, hogy jó csapatot alkotunk, a sok tehetséges fiatal és tapasztalt játékos megfelelő elegyet alkot. Bár három szép évet töltöttem Újpesten, nem volt nehéz meghozni a döntést, hogy az MTK-ban folytassam. Új kihívásra vágytam, s a klub ambiciózus terveit megismerve úgy határoztam, elfogadom a kék-fehérek ajánlatát. Jól érzem magam, az egyetlen nehézséget az jelenti, hogy az öltöző nyelve a magyar – bár néhány kifejezést ismerek, nem érem be ennyivel, igyekszem minél hamarabb megtanulni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik