Magyar Kupa: egy évre eltiltották a meccsektől a döntőn berohanó szurkolókat

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.04. 11:15
null
Egy évre eltiltották a sportrendezvényektől a Magyar Kupa-döntő végén pályára rohanó két szurkolót (Fotó: Szabó Miklós)
Magyarország ügyészségének közlése szerint egy évre eltiltották sportrendezvények látogatásától azt a két férfit, aki május 3-án berohant a pályára a Puskás Arénában rendezett  ZTE FC–Budafoki MTE (2–0) döntőn.

A vád szerint a vádlottak az egyik szektor alsó soraiban tartózkodtak, amikor egyikük a mérkőzés lefújása előtti másodpercekben átmászott a lelátót a pályától elválasztó kordonon, majd beugrott a pályára, mert el akarta rúgni a labdát, közben pedig a kifeszített molinót is leszakította.

Nem sokkal később, a mérkőzés lefújásakor a másik vádlott is átmászott a kordonon és a nézőktől elzárt területre ugrott.

A stadion biztonsági szolgálatának munkatársai mindkét vádlottat azonnal kivezették a pályáról és átadták a rendőröknek.

A Budapesti XIV. és XVI. kerületi Ügyészség a két férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, s a váddal egyezően rendbontás vétsége miatt bűnösnek találta, ezért az egyik vádlottat 250 ezer, a másikat 150 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, valamint mindkettejüket egy évre eltiltották sportrendezvények látogatásától. Az ítélet jogerős.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik