FTC: Vladimir Petkovic, a korábbi svájci szövetségi kapitány is jelölt lehet a kispadra

Vágólapra másolva!
2023.07.26. 09:09
null
A boszniai horvát családból származó, svájci állampolgársággal is rendelkező Vladimir Petkovic legutóbb a Bordeaux-t irányította (Fotó: AFP)
Máté Csaba irányításával a Shamrock Rovers ellen készül a csapat, miközben kérdés, ki lesz a Ferencváros következő vezetőedzője.

 

Egy hete immár, hogy a Ferencváros hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedett a Klaksvíktól, és kínos búcsút vett a Bajnokok Ligája-selejtezőtől. A zöld-fehérek a találkozót követően menesztették posztjáról Sztanyi­szlav Csercseszov vezetőedzőt, aki a Nemzeti Sportnak elmondta, családjával össze is pakolt, és kedd kora délután vonatra ül, meg sem áll az ausztriai Tirolban lévő otthonáig.

A Népligetben az edzések Máté Csaba és segítője, Leandro de Almeida irányításával zajlanak, és bár a Ferencváros néhány nappal ezelőtt kiadott közleményében az áll, Máté Csabát bízták meg a vezetőedzői feladatok ellátásával, kérdés, hogy ez végleges megbízás vagy ideiglenes. Alighanem utóbbi, ezt támasztja alá, hogy információink szerint a klub több külföldi neves trénerrel is felvette a kapcsolatot. Hajnal Tamás sportigazgató az átigazolási időszak közepén amúgy sem unatkozott, a Ferencváros több játékoson is szeretne még túladni, a vezetőedzői poszt megüresedése, Csercseszov idő előtti távozása pedig extra feladatokkal látta el. Nagy kérdés, hogy Thomas Doll, Szerhij Rebrov, Peter Stöger és Sztanyiszlav Csercseszov után ki lehet a Ferencváros következő vezetőedzője.

Abban biztosak lehetünk, hogy a klub vezetősége aligha adja alább az említett neveknél, a csapat élére ismét tapasztalt, az elmúlt években nemzetközi rutint is szerző trénert keres. Svájcból származó információ szerint a svájci válogatottat 2014 és 2021 között irányító – a 2016-os és a 2021-re halasztott Európa-bajnokságot, és a 2018-as világbajnokságot is megjáró – Vladimir Petkovic is a jelöltek között szerepel. Az 59 éves, Szarajevóban született edző 2012 és 2014 között a Laziónál dolgozott, első idényének végén Olasz Kupát nyert a római klubbal. Legutóbb a francia Bordeaux együttesét vezette, másfél éve viszont csapat nélkül van, és miközben szóba hozták a bosnyák válogatottal is, alighanem örömmel belevágna a magyarországi kalandba. Szóba jöhet még a szerb Vladan Milojevics, aki korábban a Crvena zvezdát vitte sikerre, s dolgozott többek között Szaúd-Arábiában, Görögországban és Cipruson is. Rajtuk kívül több tréner ügynöke bejelentkezett már, egy korábbi Celtic-edző és más brit trénerek is szívesen jönnének az FTC-hez.

A csapat azonban nem várhat az új edzőre, Máté Csaba irányításával csütörtökön 19 órakor az ír Shamrock Roverst fogadja az Európa-konferencialiga selejtezőjében, a továbbjutás immár tényleg kötelező.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik