FTC: Ryan Mmaee a Stoke Citybe igazolt – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.07.28. 21:47
null
Mmaee a Stoke Cityben folytatja (Fotó: Stoke City)
A Ferencváros labdarúgócsapata hivatalos honlapján adta hírül, hogy Ryan Mmaee távozik, akinek új klubja, az angol másodosztályú Stoke City egyúttal bejelentette az érkezését. A 25 éves marokkói támadó hároméves szerződést írt alá.

 

Az FTC Ekl-keretéből kikerülő játékos iránt korábbana török Trabzonsporis érdeklődött, sőt, egy időben még a Premier League-be az idény végén feljutóLuton Townis a kérők között szerepelt; az utóbbi napokban azonban már az angol másodosztályú Stoke City tűnt befutónak.

Az üzlet végül meg is köttetett, az FTC péntek este számolt be a támadó távozásáról. A marokkói válogatott játékos 2021 nyarán érkezett az Üllői útra, ferencvárosi pályafutása során összesen 73 tétmeccsen lépett pályára, ezeken 32-szer talált az ellenfelek kapujába, és 15-ször adott gólpasszt társainak. Népligeti időszaka alatt kétszer nyert bajnokságot, egyszer pedig Magyar Kupát.

Az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra, de az ulloi129.hu arról írt a héten, hogy biztosan 2 millió eurót kap a Fradi, s az összeg tovább nőhet, ha a Stoke benn marad a másodosztályban, abban az esetben pedig, ha feljutna a PL-be, némileg a négymilliót is meghaladná a transzfer összértéke.

„Tetszik a felvázolt projekt, a klub bizonyította, hogy igazán engem akar, izgatottan állok a kihívás elé. Olyan csatár vagyok, aki szereti kivenni a részét a támadásépítésből, és nemcsak magamnak, hanem a társaimnak is megteremteni a helyzetet. Erős idények vannak mögöttem Cipruson és Magyarországon, a Stoke Citynél tovább fejlődhetek. Mindig is szerettem volna magam kipróbálni Angliában” – nyilatkozta a Stoke honlapjának Mmaee, aki három évre írt alá az angol másodosztály előző idényében 16. helyen végző klubnál.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:Mohammed Abu Fani(izraeli, Maccabi Haifa – Izrael),Baráth Péter(Debreceni VSC, kölcsön után végleg),Mohamed Ali Ben Romdan(tunéziai, Espérance – Tunézia),Ibrahim Cissé(francia-szenegáli, SM Caen – Franciaország, szabadon igazolhatóként),Halmai Ádám(Soroksár SC),Tosin Kehinde(nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként),Cebrail Makreckis(lett-német, Pirin Blagoevgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként),Alekszandar Pesics(szerb, Crvena zvezda – Szerbia),Cristian Ramírez(Cristian Leonel Ramírez Zambrano, ecuadori-orosz, FK Krasznodar – Oroszország),Varga Barnabás(Paksi FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:Katona Bálint(Kecskeméti TE),Varga Ádám(Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd,Horváth Bence,Madarász Ádám,Molnár Márton, Szabó Szilárd, Takács Ádám
Kiszemeltek:
Távozók:Bogdán Ádám(szabadon igazolható),Carlos Auzqui (argentin, San Lorenzo – Argentína), Roko Baturia(horvát, Gil Vicente – Portugália, legutóbb kölcsönben: Racing Santander – Spanyolország),Zseljko Gavrics(szerb, DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg),Katona Máté(kecskeméti kölcsön után Soroksár SC),Adnan Kovacevic(bosnyák, Raków Czestochowa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként),Xavier Mercier(francia, RWD Molenbeek – Belgium),Ryan Mmaee(marokkói-belga, Stoke City – Anglia), Vécsei Bálint(szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:Fortune Bassey(nigériai,Hapoel Petah-Tikva– Izrael, legutóbb kölcsönben: Degerfors – Svédország),Iyinbor Patrick Osagie(Vasas-kölcsönjáték után Kecskeméti TE),Stjepan Loncar(bosnyák, Asztana – Kazahsztán, legutóbb kölcsönben: KV Kortrijk – Belgium),Nagy Olivér(soroksári kölcsön után Kecskeméti TE),Orosz Marcell Pál(Budafoki MTE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Mehdi Boudjemaa(francia-algériai, Hatayspor – Törökország),Ángelo Sagal(chilei, Gaziantep FK – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Samy Mmaee(marokkói-belga, AEK Athén – Görögország, Trabzonspor – Törökország)
Kölcsön után végleg távozhatnak:
Giorgi Haraisvili(grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia, augusztus 31.-ig szól a kölcsönszerződése),Szánthó Regő(DAC 1904 – Szlovákia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik