Eszék: Ricardo Monizzal debütál az Opus Arena

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2023.07.21. 19:05
null
Fotó: MSÚSZ/FB
Soha annyi bérlet nem fogyott még Eszéken, mint most. Szombaton 21 órától debütál a város új stadionja, az Opus Arena, az NK Osijek a Ricardo Moniz vezette Slaven Belupót fogadja.

 

A Dráva-parti városban a bérletesek száma már az első napokban meghaladtaaz ötezret, a keleti, valamint a nyugati tribünre pedig pénteken már nem lehetett vásárolni belépőjegyet. Az új létesítmény egyébként 13 ezer szurkoló befogadására alkalmas.

És akkor essen néhány szó a Stjepan Tomas vezette eszéki együttesről, amely két hétig edzőtáborozott Muraszentmártonban. A gárdához egyelőre öt új labdarúgó érkezett, a görög belső védő, Sztefanosz Evangelu, a brazil jobbhátvéd, Renan Guedes, továbbá a Sahtartól kölcsönbe a bal oldali védő, Olekszandr Drambajev. A svájci-horvát kettős állampolgárságú Petar Pusic a Grasshopperstől jött szabadon igazolhatóként a középpályára, míg az örmény válogatott belső védőt, Szjopa Mkrtcsjant az Ararat-Armeniától igazolták le átmeneti időre.

Az eszékiek vezetőedzője, a korábbi 49-szeres horvát válogatott Stjepan Tomas (balról) vehemens stílusát már a Fehérvár FC ellen is bizonyította, még Bartosz Grzelakkal is vitatott meg éles helyzeteket (Fotó: Polgár László)
Az eszékiek vezetőedzője, a korábbi 49-szeres horvát válogatott Stjepan Tomas (balról) vehemens stílusát már a Fehérvár FC ellen is bizonyította, még Bartosz Grzelakkal is vitatott meg éles helyzeteket (Fotó: Polgár László)

 

A szlovén NS Muránál 19 gólig jutó támadó, a koszovói Mirlind Daku visszatért az Eszékhez, de a szlavóniai klub azzal a lendülettel el is adta az orosz Rubin Kazanynak, Ivan Cvijanovic pedig kölcsönben szerepelhet a most rajtoló évad során a Sibeniknél. A Goricától úgyszintén visszarendelt Kristian Fucak az előkészületi találkozók alkalmával megfelelő lendületet tudott adni többször is a csapatnak, a középpályáról Mihael Zapert pedig még mindig kerülgetik érdeklődők átigazolási szándékkal, kérdés, e téren például a Hajduk Split tudja-e még növelni a „tétet”.

Mindezek az Európa-konferencialiga selejtezője kapcsán a ZTE FC szempontjából is lényegesek lehetnek, hiszen az eszékiek jövő csütörtökön már a zalaiakat fogadják az európai porondon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik