DVTK: Semmi óvatoskodás, támadni akarunk! – Bényei Ágoston

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.07.29. 08:53
null
Májusban még az NB II-ben játszott Bényei Ágoston (balra), szombaton már az élvonalban léphet kezdőként pályára (Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország)
Két év szünet után ismét élvonalbeli mérkőzésre készül a DVTK, a borsodiak a Puskás Akadémiát fogadják.

 

NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

Izgatott várakozás – Bényei Ágoston válaszolta ezt lapunk kérdésre: mit érezni a Diósgyőr öltözőjében?

„Napok óta téma az öltözőben, hány jegy fogyott el elővételben – mondta a húszéves támadó középpályás. – A pénteki edzésen hétezerről hallottunk, és persze ilyenkor mindig hozzátesszük: sokan közvetlenül a mérkőzés előtt váltják meg a belépőjüket. A másodosztályban is éreztük, mit jelent a közönség támogatása, főleg a tavasszal volt szuper a hangulat a nézőtéren, hosszú várakozás után ismét NB I-es mérkőzés lesz a stadionban, szerintem egyértelmű, milyen fantasztikus légkörben léphetünk majd pályára.”

A tehetséges futballista a debreceni utánpótlásban nevelkedett, sőt, a Loki színeiben tizenöt élvonalbeli összecsapáson már játszhatott. Az előző évadban már a DVTK-t erősítette, harmincöt bajnoki mérkőzésen szerepelt, öt gólt szerzett, vagyis meghatározó egyéniségévé vált a Merkantil Bank Ligát megnyerő miskolci alakulatnak.

Kérdés, az első osztályban óvatosabban játszik majd az újonc?

„Nem! – vágta rá határozottan Bényei Ágoston. – Nyilván mindenki tudja, hogy ez már nem az NB II, ez más szint, erősebbek az ellenfelek, de az egész felkészülésünk arról szólt, hogy ugyanazt próbáljuk, ami jól működött a második ligában: lendületes akciók, labdavesztés után agresszív visszatámadás, a Nürnberg és a Kassa ellen is ez volt a cél. A saját játékunkra törekszünk szombaton is, persze, mindenki tisztában van a Puskás Akadémia erősségeivel. Nagyon várjuk mindannyian a rajtot! Az utóbbi időszakban érkeztek új játékosok, velük folyamatos a kommunikáció, szeretnénk, ha mielőbb beilleszkednének, otthon éreznék magukat a klubnál. Minden poszton konkurenciaharc alakult ki, és ennek a csapat látja majd a hasznát. Az nem kétséges, hogy aki szerepet kap, nagyon küzd majd, és a közönség támogatásával szeretnénk nagyon jól elkezdeni a bajnokságot!”  

Magyar Mátyás, a DVTK tulajdonosa (Fotó: Kovács Péter)
Magyar Mátyás, a DVTK tulajdonosa (Fotó: Kovács Péter)
NB I, 2023–2024, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 28., péntek
MTK–Paks 1–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionFarkas Ádám
2223
Július 29., szombat
18.00:DVTK–Puskás Akadémia (Tv:M4 Sport)Miskolc,DVTK Aréna
20.15:Újpest–Fehérvár (Tv:M4 Sport)Budapest,Szusza Ferenc Stadion
Július 30., vasárnap
20.00:ZTE–Kisvárda (Tv:M4 Sport)Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Július 31., hétfő
20.00:DVSC–Mezőkövesd (Tv:M4 Sport)
Debrecen,Nagyerdei Stadion
Szeptember 27., szerda
19.00:Ferencváros–Kecskemét (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik