NB I: visszatér Kisvárdára az FTC-nél is megfordult fiatal kapus

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.16. 17:14
null
Kovács Marcell visszatért Kisvárdára (Fotó: kisvardafc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy visszatért a csapathoz a nyíregyházi születésű, záhonyi származású 20 éves kapus, Kovács Marcell, aki az FTC-nél ugyan nem lépett pályára az NB I-ben, de így is van aranyérme, hiszen Somália az egyik medáliáját a kapusnak adta.

 

Mint arról beszámoltunk, a Kisvárda nem újította meg ukrán kapusa, Artem Odincov szerződését, így ő távozik a csapattól, de már meg is van az utódja, hiszen visszatér a 20 éves kapus, Kovács Marcell, aki még az U14-eseknél volt a klub játékosa, azóta pedig megjárta a DVTK-t és a Ferencvárost is. Utóbbinál az U17-es és az U19-es gárdákban védett, majd a harmadosztályú együttesben is pályára lépett, a 2020–2021-es idény tavaszán pedig öt mérkőzésre az NB I-es keretbe is nevezték, ám nem lépett pályára, majd az FTC fiókcsapatában, a másodosztályú Soroksárban 21 meccsen védett a mögöttünk hagyott évadban.

„A közeli Záhonyból származom, a mostani szerződés-aláírásomat egyfajta hazatérésnek tekintem – mondta mosolyogva kisvárdai megállapodásának megkötése után Kovács Marcell. – Utánpótláskorú játékosként védtem is Kisvárdán, persze akkor mások voltak a körülmények, a mostani állapotoktól le vagyok nyűgözve. Nézőként jártam már a kisvárdai stadionban, illetve itt lehettem először tagja a Fradi meccskeretének. Ez is sorsszerű, az álmom pedig az, hogy kisvárdai színekben védhessek az első NB I-es mérkőzésemen is. Mivel pályára nem léptem a Fradiban, bajnoki aranyérmem sincs, illetve mégis, hiszen akkori csapattársamnak, Somáliának már a harmadik elsősége volt a Fradi színeiben, így nekem adta az érmét, amit azóta is féltve őrizgetek. A felkészülés során szeretném igazolni, hogy helyem van a csapatban, és nemcsak a fiatalszabály adta lehetőség révén pályára lépni. Soroksáron a bajnoki hajrában jól ment a védés, ott szeretném folytatni, ahol abbahagytam” – tette hozzá Kovács Marcell, aki az 1-es mezszámot választotta.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS KISVÁRDÁN
Érkezők:
Kovács Marcell (Soroksár), Lippai Tibor (Kazincbarcika)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatért:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Hej Viktor (ukrajnai, MTK Budapest, szabadon igazolhatóként), Anton Kravcsenko (ukrán, szabadon igazolható), Artem Odincov (ukrán, Diósgyőr)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Hindrich Ottó (romániai, CFR – Románia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik